Wil jij graag als ZZP’er in de logistiek aan de slag gaan en ben je benieuwd welke dingen er niet mogen ontbreken als ZZP’er in de logistiek? Dan is dit artikel zeker iets voor jou! In dit artikel bespreek ik namelijk 3 dingen met je die niet mogen ontbreken wanneer jij als ZZP’er in de logistiek aan het werk gaat. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Werken als ZZP’er in de logistiek

Wanneer je aan het werk wilt gaan als ZZP’er dan komt daar natuurlijk het één en ander bij kijken. Wanneer je uit loondienst komt dan is het vast even wennen. Veel dingen die je baas, bij het bedrijf waar je werkte, voor je regelde moet je nu zelf regelen. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de regelgeving voordat je als ZZP’er in de logistiek aan het werk gaat. Wanneer je goed op de hoogte bent van jouw rechten en plichten als ZZP’er en je zaken goed op orde hebt vanaf het begin dan kom je niet voor verassingen te staan.

3 dingen die niet mogen ontbreken als ZZP’er in de logistiek

Er zijn ontzettend veel handige producten die je tijdens je werk in de logistiek kunt gebruiken om je werk zo efficiënt en veilig mogelijk uit te kunnen voeren. Zo zijn er verschillende soorten magazijn accessoires die handig zijn om te gebruiken als ZZP’er . Hieronder licht ik er 3 voor je toe die wat ons betreft zeker niet mogen missen wanneer jij in de logistiek aan de slag wilt gaan. 

  • Met het oog op hygiëne én veiligheid is het zeker van belang om een vaste plek te hebben waar afval opgeslagen kan worden. Zo ligt het niet in het pad en voorkom je gevaarlijke situaties. Collega’s en jijzelf kunnen zo niet vallen of uitglijden over rondslingerend afval. Een afvalzakhouder en afvalzakken mogen dus zeker niet ontbreken.
  • Om de voorraad netjes en overzichtelijk op te kunnen ruimen zijn stevige stapelrekken belangrijk. Om deze stapelrekken stevig te maken kun je thermisch verzinkte buizen gebruiken, speciaal gemaakt voor de stapelrekken. Deze vind je in verschillende maten. 
  • Een oprijplaat kan wat ons betreft ook zeker niet ontbreken. Deze is echt onmisbaar.

Zoals ik eerder al benoemde is veiligheid op de werkvloer ontzettend belangrijk. Zeker omdat het vaak om grote ruimtes gaat waar hoge stapelrekken staan en waar met grote machinevoertuigen gereden wordt. Daarnaast is het ook vaak een plek waar veel mensen tegelijk werken, dit alles zorgt ervoor dat er extra goed op de veiligheid gelet moet worden. Vergeet hierbij ook niet de veiligheid op het laadperron
Ik hoop dat je iets gehad hebt aan dit artikel en dat je binnenkort zelf aan de slag kunt als ZZP’er in de logistiek.