Het investeren in zonnepanelen is voor vele mensen nog nieuw. waarom zou je dit doen, is het wel echt beter en nog veel meer vragen brengt dit met zich mee. Daarom hier drie redenen voor het investeren in zonnepanelen.

Eigen energie is beter

Het kan niet verkeerd zijn om energie zelf op te wekken door gebruik te maken van natuurlijke bronnen. De zon schijnt elke dag weer en waarom zou je hier niet gebruik van maken. Zo maak jij zelf minder gebruik van fossiele brandstoffen die de aarde uitputten en wordt jouw voetafdruk weer elke keer een stukje kleiner. Gebruik de natuurlijke bronnen zonder deze uit te putten. Het is even een investering, want het is niet gratis en zonder moeite maar als je eenmaal gebruik maakt van jouw eigen opgewekte energie ben je minder afhankelijk van de fossiele brandstoffen die jij normaal gebruikt voor gas, licht en warm water.

Naarmate de zonnepanelen meer opbrengen wordt de terugverdientijd zonnepanelen ook korter en zul je de opgewekte energie terugverdienen in de verlaging van de energiekosten.

Opwekken en terugleveren van energie

Door jouw energie door middel van zonnepanelen op te wekken gebruik je zelf al minder fossiele brandstoffen. Daarnaast kun je ook nog eens jouw energie terug leveren aan het net waardoor het net dit weer kan gebruiken als natuurlijke energie voor het leveren van energie aan anderen. Je helpt vaak niet alleen jezelf maar ook het energienet.

Waarde van het pand verhoogt

Als het pand waar de zonnepanelen op zijn gemonteerd groene energie gebruikt is dit ook in de markt voor het pand weer een voordeel. Het energielabel wordt beter waardoor het pand meer waard kan worden. Want groene energie bespaard zeker in de portemonnee. Fossiele energie wordt steeds duurder naarmate het schaarse wordt en dat wordt het aangezien het eindig is. Daarom is het beter om energie te gebruiken die werkelijk niet op kan, zoals licht of warmte van de zon. Door een beter energielabel worden de kosten voor het huis minder en dus aantrekkelijker voor de markt.

Investeer in een beter milieu

Door het opwekken van deze vorm van natuurlijke energie is zeker ook beter voor de natuur.

Je gebruikt geen stoffen die opraken voor jouw eenmalige gebruik van bijvoorbeeld gas of licht. Zo stoot je minder CO2 uit wat zeker kan oplopen tot in de duizend kilogram minder per jaar.

De productie van de zonnepanelen brengt wel CO2-uitstoot met zich mee maar dit is binnen twee tot drie jaar weer gecompenseerd in tegenstelling tot de CO2 uitstoot van de fossiele energie.