Tegels kunnen in 2019 echt niet meer. Een groene tuin is niet alleen hip, maar ook nog eens ontzettend duurzaam. Dit wist je waarschijnlijk al, maar toch liggen veel tuinen nog steeds vol met tegels. Dit komt vaak omdat we het te druk hebben om een groene tuin te onderhouden. Een groene tuin hoeft helemaal niet zoveel tijd en moeite te kosten. Wij geven je drie tips voor het creëren van een groene tuin zonder dat dit veel moeite kost. Tegels eruit en planten erin!

Kunstgras leggen

Altijd al gedroomd van een mooi groen gazon in de tuin? Als je een onderhoudsarme tuin wilt creëren, is het een goede optie om voor kunstgras te kiezen. Er bestaan verschillende soorten kunstgras welke ook nog eens verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Zo kun je kunstgras kopen die geschikt is voor sport en spel. Deze soort kunstgras zal niet snel kapot gaan en kan dus wel tegen een stootje. Wil je een gazon aanleggen voor de sier? Hier is ook speciaal kunstgras voor te verkrijgen.

Planten, planten en nog eens planten

Vind je het met een groen gazon toch nog niet groen genoeg? Dan wordt het tijd om met planten aan de slag te gaan. Er zijn allerlei verschillende soorten planten. Varianten die veel onderhoud en liefde nodig hebben, maar ook zijn er plantsoorten die eigenlijk overal wel groeien. Zorg ervoor dat je weet wat voor soort grond je in de tuin hebt liggen. Sommige planten groeien namelijk beter in een bepaalde soort grond.

Geen groene vingers? Schaf dan vaste planten aan. Deze komen elk jaar weer terug en je hebt hier bijna geen omkijken naar. Ook kun je een aantal bloemen in plantenbakken zetten. Ziet er ook nog eens leuk uit.

Een moestuin aanleggen

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ervoor kiezen om een moestuin aan te leggen. Dit lijkt misschien ontzettend veel werk, maar dit valt eigenlijk reuze mee. Kies ervoor om te beginnen met een kleine moestuin. Tegenwoordig kun je kant-en-klaar moestuinbakken aanschaffen, heel erg makkelijk. Ga aan de slag met een paar plantjes die makkelijk groeien. Na een tijdje zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is als je dacht en haal jij straks al je groente en fruit uit de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *