Tegenwoordig is de keuken veel meer dan alleen de plek waar gekookt wordt. In veel huishoudens is de keuken de plek om gezellig te borrelen en de dag door te nemen en in sommige gevallen zelfs de plek om lekker te dineren. Je zou misschien denken dat al deze gezelligheid alleen kan plaatsvinden in een grote keuken maar dit is zeker niet het geval. Door een kleinere keuken op de juiste manier in te richten en door optimaal gebruik te maken van de ruimtes kun je een kleine keuken namelijk omtoveren tot de fijnste ruimte van het huis! En de enige grote dingen zoals witgoed of tafels kan je door een professioneel verhuisbedrijf laten brengen. Om je bij het inrichten een handje bij te helpen hebben wij voor jou 4 inspirerende tips omtrent het inrichten van je keuken op een rijtje gezet. 

Houd het lekker licht

Het toepassen van lichte kleuren in een bepaalde ruimte zorgt ervoor dat deze plek optisch ruimtelijker lijkt. Dit geldt ook voor de keuken. Wanneer je keuken niet al te groot is of wanneer je door gebrek aan licht inval snel een benauwd gevoel krijgt in de keuken dan is het advies om de basiskleuren in je keuken licht te houden zodat de keuken rustiger oogt. Blogs over verlichting en het inrichten van je woning vind je op woonblogger.nl. Leuke kleuren zijn bijvoorbeeld gebroken wit, pastel en grijs. Wanneer je deze kleuren er wat saai uit vind zien kun je wat gekleurde elementen en keuken accessoires toevoegen zodat er een leuk en opfleurend contrast ontstaat. 

Voldoende opbergplekken

Doordat je in kleine keukens minder plek heb om dingen neer te zetten en op te bergen dan in grote keukens is het noodzakelijk om hiervan te voren bij stil te staan. Je zult in dat geval vooral verticaal te werk moeten gaan en op deze manier gebruik moeten maken van de hoogte van de keuken. Op deze manier is het makkelijker om veel kastjes kwijt te kunnen waar je alle keuken spullen in op kunt bergen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een kast zonder deuren of voor losse planken waar je gemakkelijk je apparatuur op kunt zetten. Deze opties zijn ook erg leuk wanneer je gebruik maakt van glazen potten om specerijen in te doen omdat het dan als decoratie gebruikt kan worden. Belangrijk is wel dat je hoge kastjes nooit te vol stopt met spullen omdat het gevaar dat bestaat dat dit uit de kast kan vallen en op je hoofd terecht komt zodra je iets uit de kast probeert te graaien. 

Voor wat voor vloer ga jij?

Bij het inrichten moet je met veel verschillende aspecten rekening houden, zo ook de keuze voor de vloer. Vaak zie je dat de vloer van de keuken er anders uitziet dan de vloer in de aangrenzende kamers. Dit kan voor een mooi contrast zorgen en laat zien dat de keuken een belangrijke ruimte is. Keuken vloeren zijn er in ontzettend veel formaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen-,of houten vloer maar ook een tegelvloer van mozaïek kan erg leuk zijn. Bij het maken van een keuze is het belangrijk dat je rekening houdt met je persoonlijke wensen en het gemak waarmee je de vloer schoon kunt krijgen. Kiezen voor een tapijt in je woonkamer is bijvoorbeeld geen goed idee omdat etensresten hier erg moeilijk uit te krijgen zijn.

De achterwand

In de meeste woningen krijgt de achterwand van de keuken dezelfde uitstraling als de rest van de keuken. Als je wel van een klein experimentje houdt en wat meer sfeer wilt toevoegen aan je keuken dan zou je er ook voor kunnen kiezen om dit helemaal anders aan te pakken. Je zou de achterwand van je keuken bijvoorbeeld kunnen voorzien van een mozaïek achtig patroon of van tegels met mooie patronen. Vind je dit te heftig? Bekijk dan eens of je wat leuke accessoires zou kunnen ophangen op deze wand. Op deze manier geef je de keuken een super gezellige touch!

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om van je keuken een fijne en gezellige plek te maken. Wanneer je vragen hebt of nog meer inspiratie wilt opdoen kun je altijd contact met ons opnemen.