Een vloer die koud is en hoge energiekosten. 2 nadelen wanneer u niet kiest voor een kruipruimte isolatie. Om essentieel gebruik te maken van de energie die u verbruikt geven we u 5 voordelen die u ervaart bij het aan laten leggen van een kruipruimte isolatie. Met de geavanceerde technieken van tegenwoordig kunt u ook besparen en mee werken aan een duurzame samenleving. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, de gezondheid speelt ook een rol als het gaat om kruipruimte isolatie. Laat u overtuigen en kies er ook voor om uw kruipruimte te laten isoleren.

Dé oplossing voor veel problemen

Als uw kruipruimte niet geïsoleerd is brengt dat meer problemen met zich mee dan dat u waarschijnlijk verwacht. In Nederland zijn er veel huizen met kruipruimtes waarvan een groot aantal niet geïsoleerd zijn. Dit biedt natuurlijk kansen voor de specialisten in isolatie. Maar is ook zorgwekkend vanwege de gevolgen die het heeft als er geen isolatie aanwezig is. Om u wat meer inzicht te geven zetten we voor u de 5 belangrijkste voordelen van isolatie op een rijtje.

  1. Uw huis zal droger zijn doordat het vocht wordt opgevangen.
  2. Voorkomt schade aan vloer/muur.
  3. Gezondere huisklimaat
  4. Besparen op energiekosten
  5. Duurzaam investeren

Wanneer u kruipruimte niet geïsoleerd is zal uw huis vele malen meer vocht bevatten dan wanneer dit wel het geval is. Een kruipruimte is een vochtige plek die onder het huis bevindt. Als er warmte in de ruimte komt zal dit het vocht tegen de onderkant van uw vloeren aanduwen. Doordat dit gebeurt zal de vloer kouder aanvoelen én er ontstaat schade. Omdat er vocht blijft hangen aan de vloer ontstaat er schimmel en gaat de vloer langzaam rotten. Als u ervoor kiest om de kruipruimte te laten isoleren zal er een beschermlaag aan de onderkant van de vloer worden aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat het vocht niet bij de vloer kan komen. Als er geen isolatie aanwezig is kan de vervuilde lucht die zich in de ruimte bevindt worden opgezogen en worden verspreid in de rest van het huis. Mensen die astma of reuma hebben kunnen hier veel last van hebben omdat de ongezonde lucht de klachten kan verergeren. Doordat het vocht tegen de vloer aan gaat zitten wordt het kouder. Zowel de vloer als in huis. Dit heeft als gevolg dat u de verwarming hoger zet. Als u de verwarming hoger zet zal er meer moeten worden gestookt. Wanneer dit het geval is wordt er meer energie verbruikt en dat heeft invloed op de rekening. Wanneer de kruipruimte geïsoleerd is zal er minder vocht in uw huis aanwezig zijn en wordt de warmte die er gestookt wordt beter vastgehouden.

Duurzaam en besparend

Een isolatie in uw kruipruimte bespaart energie wat voordeel heeft voor uw portemonnee maar ook voor de samenleving. Energiebesparing is essentieel in het belang van ons milieu. Minder stoken betekent dat er minder energie aan te pas hoeft komen. Samen gaan we voor een gezondere samenleving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *