6 redenen om je verhuizing uit handen te geven

  1. Het is niet zo zwart wit als je denkt. Welke taken je uitbesteed beslis je zelf. Besluit je bijvoorbeeld zelf in te pakken scheelt dit in de totale kosten. Wil je helemaal ontzorgt worden? Dan gaan de kosten omhoog.
  2. Je bent er in 1 dag vanaf. Een fysieke verhuizing kost een erkend verhuisbedrijf aanzienlijk minder tijd en inspanning dan als je het zelf uitvoert. Ze doen het immers voor de kost.  Vaak kost een kleine verhuizing niet meer dan een dagdeel, omdat zo’n verhuisbedrijf alles in huis heeft om de verhuizing zo vlot en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Dat is immers ook in hun eigen voordeel.
  3. Je verhuizing is ingewikkeld. Dit punt vereist de nodige tekst en uitleg. Wanneer je bijvoorbeeld binnen, vanuit of naar een stad als Amsterdam verhuist, is het vaak een geregel van jewelste met vergunningen etc. De verhuizing zelf is zonder een verhuislift (bijna) niet realiseerbaar omdat je hoekbank onmogelijk via de trap past. Op dat moment is een verhuislift een realistische optie. Deze separaat huren kan natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen – de meeste mensen hebben hier toch hulp bij nodig. Dit allemaal apart regelen kost vaak meer energie en heeft vaak stress als onvoorzien gevolg. Dit allemaal onder 1 dak laten regelen is wel zo prettig. Vaak is zo’n verhuisbedrijf echt niet te beroerd om een korting te geven op het totaalpakket dus dat is alleen maar mooi meegenomen.
  4. Zoveel aanbieders, zoveel keuze. Er zijn op dit moment zoveel verhuisbedrijven – grote en kleine, gevestigde namen en beginnende professionals zoals deze – je kan het zo gek niet bedenken. Dit heeft aanzienlijk invloed op de prijs. Mensen denken vaak dat dit bakken vol geld kost, maar er zijn tegenwoordig zelfs ‘ studentenverhuizers’ die het voor een prikkie gedaan kunnen krijgen, helaas gaat dat via hun niet altijd schadevrij. Ga eens op onderzoek uit! Google is your friend.
  5. Tijd is ook geld. Wanneer JIJ wordt ontzorgt, betekend het dat je tijd hebt voor het regelen van zaken die anders mogelijk over het hoofd worden gezien. En die kosten vaak het meest!
  6. Tot slot – ieder erkend verhuisbedrijf is verzekerd voor ongevallen en schade. Naast het feit dat de professional waarschijnlijk veel beter weet hoe de inboedel verhuist moet worden, krijg je dus ook de kosten vergoed wanneer dit NIET goed gaat. Wel zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *