Wie regelmatig klussen uitvoert in de tuin, een groot gazon met coniferen en/of bomen heeft of zelf professioneel tuinier is, kan natuurlijk niet zonder geschikt en kwalitatief hoogstaand accu tuingereedschap kopen. Goed tuingereedschap op accu kopen heeft, als je voor de juiste apparaten kiest, tal van pluspunten tijdens en rond het tuinieren. Maar welke voordelen hebben tuinmachines op accu jou als gebruiker te bieden? Wat zijn de mogelijkheden op dit gebied en zonder welke gereedschappen op accu kun je als hovenier of doe-het-zelver écht niet?

Machinekracht

Als hovenier, tuinier of particulier doe regelmatig in de tuin werkt, wil je natuurlijk een tuinklus snel, goed en efficiënt kunnen uitvoeren. Sterk
Accu tuingereedschap kopen maakt de meest lastige tuinklussen een stuk gemakkelijker. Accu machines voor in de tuin zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk beter geworden en verlichten een tuinklus aanzienlijk. Je hoeft immers niet langer met spierkracht de heg te maaien of takken te verwijderen. Met een snoeimachine, accu maaimachine of elektrische heggenschaar wordt een tuinklus die vroeger tot spierpijn en een hoop frustratie leidde, ineens een leuk project. Een project dat je zonder al teveel energie en snel kunt afronden.

Accu aangedreven apparaten zijn eenvoudig te bedienen en veilig

Een ander aantrekkelijk aspect van tuingereedschap op accu kopen, is dat je over gereedschap dat gemakkelijk en eenvoudig te bedienen is. De hedendaagse generatie elektrische apparaten zijn licht, flexibel, geavanceerd en niet ingewikkeld om te bedienen. Een ideaal voordeel van tuingereedschap op accu kopen is dat accumachines geen elektriciteitssnoer hebben. Je hoeft dus niet te klungelen met verlengsnoeren. Tegelijk maakt het ontbreken van bedrading het werken een stuk veiliger. Je kunt immers niet over snoeren struikelen. Ook het snoer doormidden snijden of zagen, waardoor je een schok krijgt of er kortsluiting ontstaat, behoort voortaan tot de verleden tijd. Tel uit je winst!

Je spaart energie uit én doet iets goeds voor het milieu

Accu tuingereedschap kopen betekent dat je kiest voor energiebesparing en v’oor een beter milieu. De vroegere tuinmachines werkten doorgaans op benzine of een andere brandstof. Nodeloos te zeggen dat deze apparaten aanzienlijker slechter voor het milieu waren en zijn, dan elektrisch gereedschap. Met het gebruik van accugereedschap voor tuinklussen draag je dus bij aan minder CO2-uitstoot en een betere luchtkwaliteit. Stroom is goedkoper dan brandstof, dus je bespaart hier sowieso kosten op. Een aanvullend voordeel van accugereedschap is verder nog dat dit type gereedschap veel minder herrie maakt dan het traditionele tuingereedschap op benzine. Zo ontzie je dus ook de dieren in jouw tuin en directe omgeving, zoals vogels, katten, honden en insecten. Terwijl ook de buren een stuk blijer zullen zijn met jouw stille apparaten. Geen herrie meer, hoe lekker is dat?

Onderhoudsvriendelijke apparaten

Accu tuinapparaten staan bekend als machines die erg onderhoudsvriendelijk zijn. Ze hoeven niet gesmeerd te worden, zoals bij apparaten op benzine of handgereedschap voor in de tuin. Brandstof bijvullen of de onderdelen oliën is niet nodig. Het enige dat je moet doen is de accu tijdig opladen. Door goed en zorgvuldig met de accu om te gaan, verleng je tevens de levensduur van jouw accu tuingereedschap.

Veel keuze aan soorten en merken tuingereedschappen op accu

Ten slotte, ook dat is prettig aan accu machines voor in de tuin, heb je een ruime keuze aan soorten, merken en maten. Jouw perfecte gereedschap ga je dus altijd wel vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *