Heb je een hoge energierekening binnen gekregen en is het nu toch echt tijd om te besparen? Je wilt natuurlijk een lekker warm huis hebben, maar er is altijd wel een manier waarop je kunt besparen op je verwarming. Je hoeft echt geen enorme veranderingen aan te brengen, met een paar kleine tips kom je al een heel eind. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het besparen op je verwarming. Zeg maar dag tegen die hoge energierekening.

Woning isoleren

We beginnen bij misschien wel het belangrijkste aspect van het besparen op de verwarming: isolatie. Als je een goed verwarmd huis wilt hebben, is het belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Door te investeren in isolering, kun je honderden euro’s per jaar op je energierekening besparen. Denk bijvoorbeeld aan een dak- of vloerisolatie. Isolering zorgt ervoor dat warmte niet naar buiten zal ontsnappen en je dus minder hard zult moeten stoken.

Besparen met de thermostaat

Je kunt ook op je verwarming besparen door slimmer om te gaan met de thermostaat. Geen goede thermostaat in huis? Dan is de eerste stap een thermostaat kopen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verwarming alleen aan staat als dit nodig is, dus zet deze bijvoorbeeld `s nachts een aantal graden lager.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een slimme thermostaat aan te schaffen. Deze thermostaat stemt de verwarming af op het leefgedrag van de gebruikers. Zo’n slimme thermostaat volgt je leefpatroon en zonder enige bediening kun je besparen om je energieverbruik.

Handige tips en tricks

We snappen heel goed dat je momenteel misschien geen budget hebt om je woning beter te isoleren of een slimme thermostaat aan te schaffen. We hebben daarom ook nog een aantal simpele tips en tricks voor je verzameld welke betaalbaar zijn.

Gordijnen ophangen

Gordijnen zijn goede isolators, ze houden de warmte namelijk goed binnen. Dit zorgt ervoor dat je minder veel hoeft te stoken. Ook houden gordijnen toch goed tegen.

Tochtstrips

Bij ramen en deuren kan veel warmte verloren gaan. Om dit te voorkomen kunnen er tochtstrips geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *