Bouw of verbouwplannen?

Het is waarschijnlijk niet je eerste prioriteit, toch is het wel degelijk een zeer belangrijke keuze. Namelijk, de plintkeuze. Het bouwen of verbouwen van je woning gaat vaak gepaard met veel keuzestress om allerlei grote en kleine zaken. Of je nu nog de complete woonkamer moet stucen, de vloer moet herinrichten of de kleur van de slaapkamer moet kiezen, er moeten nogal wat knopen doorgehakt worden. In deze blog probeer ik je het in ieder geval een stuk makkelijker te maken, door de verschillende plinten te bespreken. Want ook bij plinten kopen moeten er nou eenmaal knopen worden doorgehakt.

Soorten plinten

Eveneens als bij mensen zijn er plinten in allerlei soorten en maten. Vooral de laatste tijd zien we een duidelijke toename in de variatie en de hoeveelheid plinten waaruit gekozen kan worden. Om het je net zo makkelijk te maken, beperk ik mij in deze blog tot 6 soorten plinten. Dit zijn de gladde plint, kraalplint, luxe plint, monumentenplint en de waalplint. De afbeeldingen hieronder geeft je een goede indruk van de verschillende plinten en wat voor uitstraling deze met zich meenemen.

soorten plinten

Van links naar rechts: waalplint, gladde plint, kraalplint, luxe plint, monumentenplint en sierplint.

Als men de verschillende plinten in een paar woorden zou beschrijven kom je op onderstaande benamingen uit.

  • Gladde plint die strak en modern
  • Kraalplint klassieker
  • Luxeplint en elegant
  • Monumentenplint authentiek
  • Sierplint sfeervol
  • Waalplint subtiel

Hierbij moet je vooral nagaan bij jezelf, wat voor soort interieurstijl heb ik of welke soort interieurstijl wil ik hebben. Ga je voor een neoklassieke interieurstijl, een moderne variant of ben je toch meer van het landelijke. De verschillende plinten passen namelijk in zeer diverse interieurstijlen en elke plint geniet van een ander effect. 

Kamer en suite?

Voor de mensen die zich graag door alles laten inspireren, kun je voor de verschillende uitstralingen van plinten eens kijken binnen een kamer en suite. Dit is de combinatie van een voor- en achterkamer, welke veelal wordt gescheiden door één of twee schuifdeuren. Plinten zijn hierin een belangrijk stijlelement, net als glas in lood, deurprofielen en boekenkasten. Wil je meer weten over een kamer en suite, een kamer en suite op maat of over plinten in het algemeen? Klik dan op de bijgevoegde link.