Exacte cijfers zijn niet bekend, maar eigenlijk kent iedereen wel iemand die ooit eens een keer buitengesloten is geweest. Of misschien bent u zelf wel een keer buitengesloten! U hebt op dat moment tal van mogelijkheden om weer binnen te komen. Maar wat is eigenlijk de beste manier? We vroegen het een slotenmaker.

Raak niet in paniek

Het is belangrijk om in geval van buitensluiting niet in paniek te raken. Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar wanneer men op het punt staat een belangrijke afspraak te missen of in de kou buiten staat, kan dat toch behoorlijk wat stress opleveren.

Bedenk eerst goed wat er precies aan de hand is. Waarom bent u buitengesloten? Is er iemand die nog een sleutel heeft? Wat is de handigste manier om binnen te komen? Bedenk even rustig wat er aan de hand is. Mocht er nood aan de man zijn (bijvoorbeeld omdat het midden in de winter is en u in nachtkledij op het balkon staat), kunt u altijd 1-1-2 bellen.

Is er iemand met een sleutel?

De handigste optie is uiteraard als er nog iemand met een sleutel in de buurt is. Soms is de deur in het slot gevallen en hebben de buren nog een sleutel, of ligt er in de achtertuin op een verborgen plek nog een sleutel. In die gevallen is het uiteraard verstandig om daar de sleutel te halen en die te gebruiken.

Bel de slotenmaker

Hebt u geen opties om zelf de woning op een veilige manier te betreden, schakel dan een slotenmaker in. Neem zelf geen risico’s en zorg dat uw veiligheid gewaarborgd blijft. Een slotenmaker heeft vaak diverse opties om zonder schade de woning te kunnen betreden, zodat het niet nodig is om zelf schade toe te brengen aan de woning. Soms zien we dat iemand een ruitje intikt om zo binnen te komen, maar over het algemeen is dat vele malen duurder dan wanneer een slotenmaker ingeschakeld wordt.

Een slotenmaker kan u ook van dienst zijn wanneer een sleutel in het slot is afgebroken of de sleutel verloren is geraakt en de cilinders vervangen moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *