Vloertegels zijn een populaire keuze voor vloeren in huis, omdat ze makkelijk te onderhouden zijn en lange tijd mee gaan. Ze zijn ook hygiënisch en gemakkelijk te reinigen, wat ze ideaal maakt voor gebruik in keukens, badkamers en andere ruimtes in huis. In dit artikel door Care4floor zullen we bespreken hoe je vloertegels het beste kunt reinigen en onderhouden.

Begin met het verwijderen van stof en vuil

Het eerste wat je moet doen om vloertegels te reinigen, is het verwijderen van stof en vuil. Dit kun je doen door regelmatig te stofzuigen of te dweilen. Als je vloertegels in de keuken hebt, kun je ook overwegen om een vochtige doek te gebruiken om vlekken en vette vlekken te verwijderen.

Gebruik het juiste reinigingsmiddel voor de vloertegels

Om vloertegels goed te reinigen, is het belangrijk om te kiezen voor een vloerreinigingsmiddel dat geschikt is voor het type vloertegels dat je hebt. Als je bijvoorbeeld keramische vloertegels hebt, kun je het beste een pH-neutraal reinigingsmiddel gebruiken om te voorkomen dat de tegels beschadigen. Als je natuursteen vloertegels hebt, kun je het beste een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen gebruiken om te voorkomen dat de tegels verkleuren of beschadigen.

Vermijd reiniging met een chemisch schoonmaakmiddel

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je vloertegels niet te vaak moet reinigen met een chemisch reinigingsmiddel. Als je vloertegels regelmatig met een chemisch reinigingsmiddel reinigt, kan dit leiden tot een opbouw van chemicaliën op de tegels, wat kan leiden tot beschadiging van de tegels of verkleuring. Als je vloertegels regelmatig met een chemisch reinigingsmiddel moet reinigen, is het belangrijk om te onthouden om de tegels goed af te spoelen met water om te voorkomen dat er chemicaliën achterblijven op de tegels.