Sommige van ons zijn een ster in de keuken en sloven zich maar al te graag uit voor een lekkere maaltijd. Kruiden en specerijen worden toegevoegd om op deze manier tot een optimale smaakbeleving te komen. Anderen staan graag in de keuken, maar pakken het iets minder uitgebreid aan. Sommige mensen zijn zelfs zo goed in het bereiden van een overheerlijke maaltijd,  dat ze er hun werk van hebben gemaakt. Hoe moet de droom keuken van chefs eruit zien? Wat hebben ze allemaal nodig in de keuken om hun werk goed te kunnen doen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke kraan onderdelen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor hoe jij, net als de echte chef-koks, een droom keuken kan samenstellen.

Houd je werkplek schoon 

Het allerbelangrijkste tijdens het koken is dat je overzicht houdt. Soms kunnen de verschillende maaltijden die je aan het bereiden bent veel tijd in beslag nemen, ik waardoor je soms het overzicht dreigt te verliezen. Het is daarom belangrijk dat je je aanrecht en je keuken schoon en netjes houdt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door tussentijds je gebruikte gerei die je niet meer nodig hebt opruimen en in de vaatwasser doen. Ook kun je ingrediƫnten die je al hebt gebruikt of lege verpakkingen opruimen. Dit zorgt voor een schone werkomgeving en op deze manier heb je meer ruimte voor de dingen die nog wel moeten gebeuren. Het is belangrijk dat je schoon te werk gaat, je wilt natuurlijk ook niet dat je voedsel vies wordt. Houdt daarom tussendoor je kookgerei ook schoon. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een kraan. Een goede, professionele kraan die chefs graag gebruiken in hun keuken hebben, bevatten specifieke kraan onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen voor verschillende stralen, waardoor je bijvoorbeeld groente goed schoon kan spoelen en restjes eten van je borden kan halen. Je kan hierbij kiezen voor de hoogwaardige kwaliteit van Damixa kraanonderdelen.

Voldoende werkruimte

De droomkeuken van een chef bestaat uit voldoende werkruimte. Het is van belang dat je je groente, vlees en aardappelen goed kan bereiden en daarvoor ook de ruimte hebt. 

Daarnaast is een goede indeling van je keuken ook van belang. Wanneer je een nieuwe keuken wilt plaatsen kun je onderzoek doen naar wat voor jou belangrijk is aan een goede keuken. Zo is voldoende werkruimte om te snijden altijd erg belangrijk. Ook is het van belang dat je vaatwasser, kraan, koelkast en kastjes op een handige en logische plek zijn ingedeeld. Deze wensen verschillen per persoon, maar wij geven we je een aantal tips voor het indelen van je keuken. De eerste tip hebben we je al verklapt: voldoende werkruimte. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende opbergruimte hebt. Op deze manier heb je alles dicht bij de hand en kun je alles kwijt wat je aan boodschappen in huis haalt. Zorg voor een grote koelkast, alhoewel is dit misschien een beetje overdreven als je maar met twee mensen een huishouden bent. Zoals we al zeiden, smaken en voorkeur kan hierin verschillen. Als laatste is het werkgerei erg belangrijk. Zorg voor een goede kwaliteit werkgerei. Dit bespaart je een hoop moeite en tijd. Het aanschaffen van goede en scherpe messen is daarbij erg belangrijk. Zo snijd je groente en vlees zonder al te veel moeite in fijne blokjes of plakjes. Een messenslijper mag hierbij ook niet ontbreken. Wanneer je al deze punten hebt doorgelopen kun jij beginnen met je droomkeuken inrichten. Veel kook- en eetplezier als je straks lekker in je eigen, mooie keuken aan de slag kan gaan!