De gietvloer als ideale kantoorvloer

Gietvloeren winnen snel aan terrein. Geen wonder, want deze modern vloer heeft veel voordelen. Hoewel ze nu nog vooral terug te vinden zijn in woningen, worden ze ook steeds populairder als vloer voor kantoor. Lees verder om de kwaliteiten van de gietvloer te ontdekken.

1. Schoonmaken is een eitje 
Hygiëne heeft direct invloed op de productiviteit van je werknemers. Bovendien oogt een schoon kantoor veel professioneler. Een gietvloer is naadloos en zal hierdoor geen vuil vasthouden. Hierdoor is deze in een handomdraai schoon te maken. Dit zal je uiteindelijk ook in schoonmaakkosten besparen. Bovendien is de gietvloer waterdicht. Wordt er een keer koffie of thee gemorst? Geen probleem, na het schoonmaken zie je er niets meer van.

2. De uitstraling 
Je wilt natuurlijk dat je kantoor er strak uitziet. Dit brengt een goede sfeer over, waardoor een klant zich al snel thuis voelt. Gietvloeren kun je overal plaatsen, dus je kan er voor kiezen om alle kantoren en gangen naadloos met elkaar te verbinden door middel van een gietvloer. Een gietvloer complimenteert vrijwel elke inrichting, waardoor ze een aanvulling zijn voor elk kantoor. Kijk ook eens voor inspiratie op Kantoorruimtevinden.

3. Slijtvast 
Een vloer op kantoor kan veel te verduren krijgen. Er kan veel verkeer zijn en zo nu en dan zal er wel eens iets op de grond vallen. De gietvloer is relatief zacht en elastisch. Hierdoor zal deze niet snel beschadigen. Je gietvloer zal dus lang meegaan.

4. Gietvloer versus geluidsoverlast 
Er is niets zo afleidend als een vloer die het geluid van elke voetstap door het hele kantoor laat weerklinken. Met een gietvloer zullen je werknemers hier echter geen last meer van hebben. Deze vloer is namelijk geluiddempend en zal geluidsoverlast tot het minimum beperken.

5. Brandvertragend 
Mocht er brand uitbreken, dan zul je blij zijn met een gietvloer. PU gietvloeren werken brandvertragend, waardoor er waarschijnlijk meer van je kantoor te redden valt.