Wanneer je zonwering plaatst, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat aangezien deze meestal wel een aardig centje kost. Lees hier in dit artikel hoe je je zonwering onderhoudt zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.

Kies voor horren

Horren, of ook wel Amerikaanse luiken genoemd, zijn het handigste om bijna levenslang te gebruiken. Deze horren zijn namelijk zeer makkelijk schoon te maken met een droge of natte doek doordat ze bestaan uit horizontale lamellen uit ofwel hout of aluminium. Doordat deze horren uit deze materialen bestaan, zijn ze zeer duurzaam qua kleur en onderhoud. De zon kan op deze horren namelijk jarenlang schijnen maar de kleur zal niet vervagen. Dit is omdat deze horren met speciale verf zijn bedekt die goed tegen de zon kan. Gordijnen langs de andere kant vervagen veel makkelijker van kleur door het gebruik van stof.

Indien je kiest voor gordijnen

Indien je toch liever gordijnen hebt, is het belangrijk om meteen te kiezen voor kwaliteit. Bij het aankopen of gebruiken van goedkopere stoffen vervaagt de kleur namelijk veel sneller of kan de stof sneller ontrafelen. De kleur van stoffen is namelijk niet zo duurzaam wanneer de zon hier lang en fel op schijnt. Ook al zijn gordijnen mooi in je interieur, zeker wanneer je grote kamers en grote ramen hebt, moet je hier toch zeker rekening mee houden. Indien je echter liever af en toe wisselt van interieurstijl en liever een grote en elegante look hebt in je kamer, zijn gordijnen een betere optie voor jou.

Indien je dieren hebt

Wat je het best kiest, is ook sterk afhankelijk of je huisdieren hebt. Katten en honden verliezen namelijk dagelijks veel haar, zeker bij de wisseling van seizoenen, waardoor er al snel veel haar in je gordijnen of andere meubels kan hangen. Zo is het misschien een beter idee om te kiezen voor shutters wanneer je huisdieren hebt. Ook houden katten ervan om alles als krabpaal te gebruiken, zo ook gordijnen. Het is dus slim hier ook rekening mee te houden zodat je niet om de paar jaar je gordijnen moet vervangen omdat ze ontrafelen of wekelijks je gordijnen moet kuisen om het haar weg te krijgen.

Hoe houd ik zonwering proper

Shutters proper houden is vrij eenvoudig en kan gewoon door het gebruiken van een droge of vochtige doek om zo het stof of vlekken van de lamellen te verwijderen. Het kuisen van gordijnen is echter veel moeilijker om zelf te doen en wordt veelal meer gedaan door professionele droogkuis. Alle informatie over hoe je zonwering proper te houden en zo lang mogelijk te gebruiken, kan je vinden op de website.