De oprit laten bestraten: pluspunten van bestrating door een expert en alle mogelijkheden op dit gebied

Het laten bestraten van de oprit is best wel een flinke klus. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een dergelijk project uit te besteden aan een professioneel bestratingsbedrijf. Een bedrijf met stratenmakers in dienst die jarenlange ervaring hebben en snel en voordelig jouw oprit kunnen bestraten. Maar welke voordelen heeft de oprit laten bestraten eigenlijk? Hoe gaat de bestrating precies in zijn werk? En welke mogelijkheden zijn er zoal om jouw oprit te laten bestraten?

De belangrijkste voordelen van het laten bestraten van de oprit.

Uiteraard heeft een goede en professioneel uitgevoerde bestrating van de oprit de nodige pluspunten. Het laten bestraten van de oprit is in de eerste plaats visueel aantrekkelijk. Je hebt de keuze uit diverse profielen en vormen stenen bestratingen. Denk aan cirkelvormen, rechte en hoekige patronen of een klein minikunstwerkje. Daarbij is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor gekleurde stenen of voor een kleurpatroon. Ten tweede is de oprit laten bestraten door een kwaliteitsstratenmaker verstandig, omdat stratenmakers precies weten hoe ze een oprit waterpas gelegd krijgen, zonder dat er plassen of wateroverlast ontstaat. Bij kwalitatief goede bestrating loopt regenwater goed weg en ontstaat er geen wateroverlast. Wanneer je zelf jouw oprit gaat bestraten, is de kans best groot dat de oprit niet goed afloopt en je te maken krijgt met vervelend overtollig regenwater. Een vakman zorgt echter, al dan niet door gebruik te maken van een afvoerputje en afvoerrooster, dat zelfs bij plensbuien het water goed weg kan lopen. In de derde plaats is voordelig aan bestrating van de oprit het feit dat, door te kiezen voor bestrating door een expert, je gegarandeerd bent van een oprit die tegen een stootje kan en sterk en robuust is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor stenen die verzakken of het hobbelig worden van jouw oprit. Een goede stratenmaker legt jouw oprit dusdanig stabiel en strak neer, dat verzakkingen onmogelijk dan wel zeer onwaarschijnlijk zijn.

Hoe gaat de bestrating in zijn werk?

Omdat een auto een flink gewicht van honderden of enkele duizenden kilo’s heeft, worden bij het aanleggen van een oprit met stenen enkele maatregelen genomen. Als eerste is de basis voor kwalitatief goed bestratingswerk een goede en strakke ondergrond. Hiervoor wordt doorgaans een aantal maatregelen genomen. De belangrijkste is het aanbrengen van een dikke laag ophoogzand. De laagdikte ophoogzand bestaat uit 25 tot 35 centimeter. Deze zandlaag zorgt voor een stabiele en sterke basis voor de straatstenen. Extra stabiliteit en kracht wordt verkregen door de stenen in een stevig patroon te leggen. Voor bij het het keper- en elleboogverband ontstaat en sterk patroon, omdat de opritstenen dan dwars op elkaar geplaatst worden. Verder is de keuze van de steensoort belangrijk om een oprit te maken die het gewicht van een auto goed kan handelen. Om dit garanderen wordt er altijd gekozen voor stenen van minimaal 7 centimeter dikte. Ten slotte worden via opsluitbanden aan de randen – deze voorkomen verschuivingen – en door aftrillen de stenen goed strak gelegd.

Uiteenlopende mogelijkheden qua bestrating van jouw oprit

In overleg met een stratenmaker die zijn vak verstaat, is er vandaag de veel mogelijk qua ontwerpen en designs opritten. Overleg de opties met jouw stratenmaker en laat jouw perfect vormgegeven oprit aanleggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *