Als je voor een mooie keuken wilt gaan hoef je daar niet meteen een hele nieuwe keuken voor te laten plaatsen. Soms kun je met wat aanpassingen aan je bestaande keuken echt al een heel eind komen. Wat kan je allemaal aanpassen in je eigen keuken waardoor hij weer als nieuw lijkt?

Je tegels vervangen

Ben jij je tegels in de keuken boven je aanrecht ook helemaal zat? Je kunt die heel goed vervangen met een glasplaat voor in de keuken. Heb je toch liever wat anders dan een glazen plaat dan kan je ook nog kiezen voor een rvs-plaat. Beide zijn heel makkelijk om schoon te houden en bijzonder hygiënisch, omdat er geen kieren en voegen zitten. Zowel glas als rvs kunnen beide wel tegen een stootje en zijn daardoor zeer geschikt om als een achterwand te gebruiken. Het is maar net wat voor een look jij wilt creëren in jouw keuken.

Vervang je aanrechtblad

Je kunt om een andere look te creëren in je keuken ook je aanrechtblad vervangen. Het is niet aan te raden om je aanrechtblad te voorzien van plakplastic omdat je nog wel eens wat wilt snijden en dat dan even snel op het aanrecht doet in plaats van op een plank. Bij een bouwmarkt of het welbekende Zweedse meubelhuis verkopen ze aanrechtbladen op de maat die jij nodig hebt. Als je een beetje handig bent kun je het aanrechtblad zelf plaatsen en anders is er misschien wel iemand in je vriendenkring die je daarmee kan helpen. 

Verf je keukenkastjes

Je kunt je keukenkastjes heel goed verven. Bij de meeste bouwmarkten is er wel een verf te verkrijgen die er speciaal voor is. Je kunt er ook voor kiezen om je keukenkastjes te laten wrappen of ze zelf te beplakken met plakplastic. Als je dan ook nog andere handgreepjes erop doet dan lijkt het bijna of je een compleet nieuwe keuken hebt staan. Het heeft je alleen veel minder geld gekost en je hebt niet de heisa gehad van het slopen en breken wat je vaak bij het plaatsen van een nieuwe keuken wel hebt.