Na een lange tijd in loondienst geweest te zijn, besluit je om dit anders aan te pakken. Je wilt dezelfde soort werkzaamheden blijven uitvoeren, maar niet meer voor een vaste baas. Je weet dat je genoeg vaardigheden hebt om dit voor meerdere werkgevers te doen. Je besluit daarom als zzp’er te gaan werken. Wanneer je als zzp’er wilt werken, komt hier een hoop werk bij kijken.

De regels

Allereerst is het van belang dat je op de hoogte bent van de Nederlandse regels op dit gebied. Zo zul je de administratie volledig zelf moeten doen. Hierbij zul je de inkomsten en uitgaven tegenover elkaar moeten zetten. Daarbovenop zul je ook nog een btw-balans op moeten stellen. Eens per 3 maanden zul je deze btw moeten afdragen. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk belasting betaald over je inkomsten, zul je je goed in moeten lezen. Daarnaast is het verstandig om een accountant in te schakelen. Hij kan je helpen bij de boekhouding, maar daarnaast ook voorzien van advies.

Je marketingstrategie

Wanneer je voor jezelf wilt werken, zul je ervoor moeten zorgen dat je opdrachten binnenhaalt. Erg veel mensen denken hier te gemakkelijker over. Hierdoor eindigen ze uiteindelijk met een tekort aan werk. Als jij ervoor wilt zorgen dat je een overschot aan werk krijgt, zul je goed na moeten denken over je marketingstrategie. Een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie is de online marketing. Zo zoeken de meeste mensen een geschikte partner via het internet. Op het moment dat jij niet in het bezit bent van een eigen site, zal niemand je vinden. Wanneer je een eigen site wilt hebben, zul je een domeinregistratie moeten doen. Kies een domeinnaam die aansluit bij je bedrijfsnaam. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de site in orde te laten maken door experts.