Het werk van een loodgieter is zeer veelzijdig. Men denkt bij een loodgieter al snel aan iemand die waterleidingen aansluit, maar een loodgieter doet meer dan dat. In dit artikel zullen we de kernwerkzaamheden van een loodgieter kort de revue laten passeren. Bron: https://deloodgieteramstelveen.nl

Het aanleggen en onderhouden van leidingen

Uiteraard is een loodgieter vaak bezig met de aanleg en het onderhoud van en aan leidingen. Dat kunt u zeer ruim opvatten. Waterleidingen kunnen lek gaan als de kwaliteit van de leidingen of de kwaliteit van het aansluiten niet hoog genoeg bleek te zijn, of als de leidingen sterk verouderd zijn. Het kan echter ook voorkomen dat tijdens werkzaamheden een leiding wordt geraakt. Het is ook in die gevallen raadzaam om een loodgieter langs te laten komen.

Het onderhouden van leidingen houdt bijvoorbeeld in het oplossen van verstoppingen. Een afvoer kan om tal van redenen verstopt raken en het is zaak dat deze verstopping weer snel verholpen wordt. De loodgieter kan u daarbij helpen.

Werken met gasleidingen

Gas is, zoals u wellicht weet, erg gevaarlijk. De kleinste hoeveelheid gas is al enorm explosief. Bovendien is gas zeer slecht op te merken. Het is niet zichtbaar of voelbaar en pas bij grotere hoeveelheden te ruiken. Om die reden is het belangrijk dat u het werken met gas en de leidingen daarvoor uitbesteedt aan professionals die ervaring hebben met het werken met gas. Zo weet u zeker dat er veilig gewerkt wordt. Loodgieters hebben deze ervaring en kunnen uw klus tot een goed einde brengen.

Dakgoten

Bij een dakgoot denkt men niet direct aan een loodgieter, maar toch kan een loodgieter zorgen voor het onderhoud en de vervanging van dakgoten. Wanneer dakgoten goed onderhouden worden, kan dit de levensduur sterk positief beïnvloeden. Laat daarom van tijd tot tijd een loodgieter langs komen om de dakgoten te reinigen en gebreken te verhelpen.

CV ketels

Tenslotte onderhoudt een loodgieter ook CV ketels. Ook het vervangen en aansluiten van een CV ketel behoort tot zijn kerntaken. Het is verstandig om van tijd tot tijd onderhoud aan de CV ketel te laten uitvoeren. Zo blijft de werking optimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *