Privézwembaden mogen zich in Nederland verheugen in een toenemende belangstelling. Waar een eigen zwembad in de tuin, of zelfs in huis, vroeger gold voor enorme luxe en zelfs voor extravagantie, is een eigen zwembad aanleggen al jarenlang ook bereikbaar voor mensen met een gemiddelde beurs. Een van de grote voordelen van de huidige generatie tuin- en indoorzwembaden voor particulieren, is namelijk het fit dat deze steeds betaalbaarder zijn geworden. Een eigen zwembad aanleggen of dit laten doen voor een goede prijs, heeft tal van interessante voordelen. De belangrijkste reden om voor een private pool in de tuin te kiezen, is om thuis optimaal te kunnen relaxen en ontspannen. Wie een eigen polypropyleen zwembad in de tuin heeft, kan na een dag noeste arbeid alle stress eruit zwemmen. Samen met je partner of met vrienden een frisse duik nemen achter in de tuin is een meer dan goede injectie voor een echt joi de vivre-gevoel. Prettig is natuurlijk dat je met een eigen zwembad veel privacy hebt, anders dan in een openbaar zwembad. Verder hoef je geen abonnement of entreekosten meer te betalen. Voordelig is ook dat je binnen no time, vanuit de woonkamer, in het water ligt en niet naar het zwembad (met wachtrijen!) hoeft te gaan. Een eigen zwembad scheelt dus in de kosten, maar bespaart je ook veel tijd.

Soorten zwembaden voor economisch of privégebruik

Er zijn diverse soorten zwembaden die je kunt laten aanleggen voor gebruik in een hotel, bij jouw vakantiehuisje of in de achtertuin voor privégebruik. Zo kun je kiezen voor binnenzwembaden in diverse vormen maten, van rond tot rechthoekig en vierkant. Populaire zwembaden voor buiten zijn zwembaden gebaseerd op folie en zwembaden met die gemaakt zijn van polypropyleen, een speciaal en sterk soort kunststof. Steeds gewilder is de laatste jaren ook het fenomeen zwemvijver geworden. En mensen die een hoge mate van comfort zoeken, laten een spa of jacuzzi in de tuin zetten. Welke keuze je ook maakt, het belangrijkste is dat je zelf optimaal kunt genieten van jouw privézwembad en bij jouw aankoop de beste kwaliteit voor een scherpe prijs krijgt. Als je kiest voor een polypropyleen zwembad in de tuin laten aanleggen, ben je van die drie factoren sowieso verzekerd: genot, topkwaliteit en een mooie prijs. Want vooral zwembaden van polypropyleen hebben de nodige voordelen voor particulier of bedrijfsmatig gebruik. Welke zijn dat?

Voordelen van een polypropyleen zwembad aanleggen

Een van de meest belangrijke kenmerken van polypropyleen is dat dit kunststof erg sterk is en lekkage nagenoeg onmogelijk is. Een zwembad aanleggen van dit materiaal betekent dan ook kiezen voor duurzaamheid en absolute kwaliteit. Polypropyleen gaat namelijk erg lang mee en is een betrouwbaar basismateriaal. De wanddikte van dit type zwembad bedraagt liefst acht millimeter en wordt in de fabriek op maat gemaakt als een monoblock, zodat de waterbak van jouw zwembad nagenoeg onverwoestbaar is. Een tweede grote voordeel van polypropyleen is dat dit soort kunststoffen krasvast zijn, in vrijwel alle kleuren te verkrijgbaar zijn en tevens kleurvast zijn. Polypropyleen is bestond tegen uv-stralen en ook tegen extreme zuurgraden. Verder zijn deze tuinbaden of binnenzwembaden gemakkelijk in het onderhoud en kunnen ze snel door een ervaren zwembadbouwer worden gemonteerd en geïnstalleerd. Ten slotte zijn er tal van extra’s mogelijk, zoals een installatie om het zwembad te verwarmen of een extra ‘bubbelbadfunctie’. Kortom: met polypropyleen is alles mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *