Epoxy vloercoating: de voordelen van deze vloersoort op een rijtje

Mogelijk heb je er wel eens iets over gehoord of gelezen: epoxy vloercoating. Dit type vloer mag zich al jarenlang verheugen in een groeiende populariteit. Kiezen voor vloercoating epoxy heeft namelijk een flink aantal voordelen. Maar wat is een vloercoating van epoxy eigenlijk? En wat maakt dit type vloerbedekking zo aantrekkelijk?

Wat houdt een vloerlaag van epoxy precies in?

Vloercoating wordt veel in woningen toegepast als voordelig alternatief voor gietvloeren. Feitelijk is een coating op de vloer geen echte vloer, maar een sterke laag die op een bestaande vloer wordt aangebracht. Deze coating kan bestaan uit twee soorten harde kunststoffen: epoxy, polyurethaan of acrylaat. het betreft een laag van slechts één of twee millimeter dikte, die wordt aangebracht op een reeds bestaande vloer. Deze laag heeft een aantal interessante voordelen te bieden!

Een slijtvaste en vochtbestendige vloer

Een epoxy vloercoating is slijtvast en naadloos. Hierdoor krijgen vocht en vuil geen kans om in de vloer te trekken. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat de epoxy vloer lang goed blijft, omdat er geen nattigheid en troep de vloer in kan trekken. Doordat de vloer dun is, kan deze razendsnel – doorgaans in twee dagen – gelegd worden. Omdat de vloer een dunnere laag heeft dan de traditionele gietvloer, is een epoxy vloercoating aanzienlijk voordeliger in de aanschaf dan een gietvloer.

Strakke, moderne look & eenvoudig in het onderhoud

Als je kiest voor het kopen van een vloercoating epoxy, heb je de garantie dat je een moderne, eigentijdse en strakke vloer in huis haalt. Het oog wil natuurlijk ook wat! Maar dat is niet het enige bijzondere pluspunt van epoxy vloeren. Belangrijk is voorts dat het onderhouden van de vloer een fluitje van een cent is. Doordat de vloer naadloos is, blijft deze hygiënisch en schoon. Stof en vuil kunnen niet in de naden gaan zitten. Om deze reden is en epoxy vloer ideaal te gebruiken in bijvoorbeeld de keuken, hal of woonkamer.

Veel keuze aan kleuren epoxyvloeren

Vloeren van epoxy zijn in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar. Welk kleurtype je ook wilt: met epoxy vloeren is qua stijl en uitvoering eigenlijk alles wel mogelijk. Verder is epoxy ook prima geschikt om beschadigde gietvloeren snel te repareren. Door een extra coatinglaag van epoxy op een bestaande gietvloer aan te brengen, maak je betreffende giervloer feitelijk weer als nieuw. Zo simpel en voordelig kan vloerreparatie cq. vloerrenovatie zijn!

Extra opties om de vloer bijzonder en speciaal te maken

Een van de interessante voordelen van een epoxy vloer is dat je deze vloer niet alleen qua kleursamenstelling, maar ook qua afwerking helemaal naar eigen smaak kunt laten ontwerpen. Zo is een van de mogelijkheden om te kiezen voor een antisliplaag die boven op de vloer wordt aangebracht. Deze laag voorkomt gladheid en daarmee vervelende valpartijen. Een slimme keuze, zeker als je kinderen hebt die regelmatig met natte schoenen door de kamer lopen. Verder kun je opteren voor extra veilige coating met een brandwerende laag. Een derde optie is om te kiezen voor een lichtgevende epoxy laag op de vloer. Dit zorgt voor een mooi visueel effect, zeker als het donker is. Voorts kunnen er pittoreske patronen op het vloeroppervlakte worden aangebracht. En ten slotte kun je een epoxy laag kopen die antistatisch is. Dit is vooral veilig als er veel elektronische apparaten in huis staan of gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *