Gabion schanskorven: wat zijn dit, voordelen & kosten

Misschien heb je er wel eens eerder van gehoord: zogenoemde schanskorven. Schanskorven staan ook wel bekend als steenkorven. Mogelijk is de term schanskorf of steenkorf nieuw voor je. Wat is een schanskorf precies? Welke voordelen hebben schanskorven, zoals Gabion schanskorven zoal? Hoeveel kost een schanskorf ongeveer En wat zijn precies de mogelijkheden als je voor jezelf een schanskorf wilt aanschaffen?

Wat wordt er verstaan onder schanskorven?

Onder een schanskorf wordt een omhulsel, korf, cilinder begrepen, die opgevuld kan worden met uiteenlopende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan zand, grove stenen, vanaf de middeleeuwen waren schanskorven hoofdzakelijk bedoeld als militaire beschutting. Soldaten kon achter deze installatie schuilen en werden zo beschermd tegen vijandelijk vuur. Sinds ongeveer de Tweede Wereldoorlog hebben schanskorven een bouwkundige functie gekregen. Ze dienen vandaag de dag als schutting, erfafscheiding of als sierelement op de erfgrens of in de tuin. Schanskorven bestellen kan dus zowel een functionele als decoratieve functie dienen. Ze zijn, kort gezegd, functioneel, maar ook mooi als sierelement.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van schanskorven?

Wat zijn precies de pluspunten van Gabion schanskorven? Waarom zou je schanskorven bestellen? Als je alle voordelen van een schanskorf op een rijtje ziet, zul je verbaasd staan over de lijst voordelen die dit soort decoraties en erfafscheidingen oplevert. In de eerste plaats zijn Gabion schanskorven een erfafscheiding die erg robuust en sterk is. Wil je pottenkijkers en ongewenste gasten op afstand houden, dan kun je met een Gabion schanskorf goed uit de voeten. Naast een goede beschutting, biedt schanskorven bestellen ook als voordeel dat je kiest voor een ijzersterke afscheiding. Een schanskorf is nagenoeg onverwoestbaar en gaat dan ook lang mee. Sterker nog: je kunt er je hele leven mee vooruit! Ten derde is een groot pluspunt da een schanskorf geen tot nagenoeg geen onderhoud nodig heeft. Aders dan bijvoorbeeld een houten schutting of een heg, hoef je een schanskorf niet te schuren, schilderen of snoeien. In de vierde plaats is een schanskorf plaatsen slim, omdat je qua ontwerp veel keuzevrijheid hebt: de hoogte, breedte, het opvulmateriaal en de diepte van de korf bepaal je helemaal zelf. Verder is voordelig dat schanskorven, afhankelijk van de opvulling, een geluidswerende werking hebben. En last but not least nog deze pre van schanskorven: ze zijn bovengemiddeld duurzaam, omdat ze later opnieuw gebuikt of gerecycled kunnen worden. Naast deze voordelen zijn er natuurlijk ook minpunten aan schanskorven. Zo is deze afscheiding relatief duur vergeleken met bijvoorbeeld schuttingen van hout of een coniferen of een heg als erfafscheiding. Verder zijn ze naar verhouding erg zwaar en heb je een sterke ondergrond nodig om verzakking te voorkomen. En ten slotte is het plaatsen van schanskorven een veel intensievere klus dan bijvoorbeeld het neerzetten van schuttingen op plaatsen van tuinschermen

De kosten van een gemiddelde schanskorf

Van welke kosten moet je globaal uitgaan als je een schanskorf wilt kopen? Voor de prijs is het korftype, de verankeringswijze en het type vulmateriaal doorslaggevend. Kies je voor een opvulling met voordelige stenen, in een korf van 5 meter lengte, één meter hoogte en circa 40 centimeter breedte? Dan mag je uitgaan van een kostprijs van gemiddeld 150 euro per strekkende meter. Wanneer je gaat voor een opvulling met sierstenen of glas, ben je uiteraard duurder uit. Maar wat je ook kiest, vraag altijd meerdere offertes op van tuiniers en hoveniers, zodat je een goede prijs-kwaliteitsvergelijking kunt maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *