Tijdens de zomerdagen is het voor iedereen belangrijk dat het gazon er weer netjes bij ligt, zodat je heerlijk in je tuin van de zon kan genieten. Daarom hebben wij enkele tips verzameld voor het goed onderhouden van je gazon. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je jouw gazon goed kunt onderhouden. Of laten doen door een tuinman.

Gazonkanten knippen

Het kost altijd veel tijd.. Het knippen van de kanten van het gazon. Daarom is het handig om dit te voorkomen met een metalen gezonrand. Of een maaistrip.

Kies voor een eenvoudige vorm

Leuke figuurtjes en vormpjes in je gazon ziet er misschien leuk uit, maar het is enorm lastig te onderhouden. Leg dus rechte gazonranden of maak soepele bochten die je gemakkelijk kan maaien. Kies je dan toch voor een andere vorm? Kies dan ook voor grasmatten. Grasmatten kan je gemakkelijk de gewenste vorm gazon creƫren. Waar je bij het inzaaien nog wel eens lastige bochten of vreemde hoeken krijgt.

Onkruid bestrijden

Het is van groot belang dat regelmatig het onkruid in je gazon word bestrijdt. Onkruid bestrijden raden wij minimaal 1 keer per week aan. Bijvoorbeeld na een maaibeurt.

Kort maaien; doe het niet!

Grasmaaien kost nou eenmaal tijd, zeker wanneer je het kort maait groeit het gras sneller dan wanneer je het wat langer laat. Het is gemakkelijker om het wat vaker te maaien en om het dan iets langer te laten. Een langzaam groeiend gazon heeft minder water en voeding nodig. Ook kan het beter tegen een stootje. Maak het jezelf gemakkelijk en laat het wat langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *