Wil je dit jaar nog een mooie en efficiënte stoomketel huren? Dan is het slim contact op te nemen met een stoomketelbedrijf. Diverse bedrijven zijn namelijk thuis in het verhuren van diverse ketelinstallaties. Het stoomketelbedrijf verhuurt diverse ketel installaties wanneer je tijdelijk stoom, warm water of heet water nodig hebt. Dit kan voorkomen in veel verschillende situaties. De ketels worden dus ook gehuurd voor diverse doeleinden. Dan kan het huren van een ketel erg handig en efficiënt zijn en goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing van een kantoorpand of een particuliere verhuizing. Ook is het mogelijk een ketel te huren tijdens een periode van keuring.

Verhuren van ketels en meer

Op veel websites kun je zien hoe het huren en verhuren van een ketel er aan toe gaat. Vaak is dit niet de enige dienst die het stoomketelbedrijf van jouw keuze aanbiedt. Wel is het slim om erop te letten hoe lang een bedrijf bestaat. Dat zegt veel over de drive, de motivatie en het verantwoordelijkheidsgevoel van alle medewerkers en de directie. Naast dat veel bedrijven zich richten op de verkoop en het onderhoud van efficiënte ketel installaties, houden veel bedrijven zich nog bezig met verhuren van ketels. Zoals gezegd komt het huren van een ketel tijdens een verhuizing goed van pas. Daarnaast kun je een ketel gaan huren als je eigen installatie plotseling is uitgevallen. Als noodscenario kan dit dus een praktische oplossing zijn.

Er zijn verschillende soorten ketels die je kunt huren

Als je tijdelijk extra capaciteit nodig hebt bij een verhuizing of als overbrugging tijdens een keuringsperiode, dan kom je ook zeker in aanmerking voor het huren van een grote ketel. Indien je benieuwd bent naar de soorten stoomketels die een stoomketel op voorraad heeft en meteen kan gaan leveren aan je, dan kun je denken aan verwarmingsketels, rookgaskoelers, heet water ketels en ontgassers om te verhuren. Het bedrijf is ook nog eens actief in het buitenland. Door vele integratie beoordelingen is het bij sommige bedrijven toegestaan dat de stoomketels door heel Europa worden geleverd en verhuurd. Het is dus geen probleem als je interesse hebt en een bedrijf in het buitenland hebt, bijvoorbeeld. De huur installaties worden ook nog eens geleverd met combibranders; daardoor zijn ze geschikt om ook in het buitenland te plaatsen.

Voordelen als je een stoomketel gaat huren

Er bestaan veel voordelen om je ketel te huren. Waar kun je als klant of als afnemer zoal aan denken? Ten eerste bieden veel bedrijven een snelle service en levering aan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het beheer van eigen transport en vakbekwame technici. Zo zie je maar dat het in dienst hebben van bekwame en deskundig personeel een wereld van verschil kan maken en veel meerwaarde kan creëren voor de klanten en voor de afnemers. Daarnaast zijn de installatie altijd en direct uit voorraad leverbaar. Tot slot wordt er deskundig advies gegeven op technisch en logistiek gebied.