Na het ontdekken van een daklekkage is het belangrijk om direct hulp in te schakelen. Bij een daklekkage geldt: hoe sneller het probleem verholpen wordt, hoe minder groot de gevolgen kunnen zijn. Helaas wordt een daklekkage pas in een laat stadium ontdekt, waardoor de gevolgen al merkbaar zijn. Denk hierbij aan een muffe geur door het huis, schimmelplekken en vochtplekken op de muren of het plafond.

Zodra de hulpdienst arriveert voor de dakreparatie, zullen zij direct op zoek gaan naar het lek. Zij zullen het lek dichten, maar helaas niet de merkbare gevolgen aanpakken. Hierdoor zul je alsnog kampen met die lelijke vlekken op de muur of het plafond. Hoe moet je deze vlekken verwijderen? Dit is een belangrijk iets. Graag helpen wij verder door je te voorzien van meer informatie. Lees snel verder.

Eerste intuïtie

Hoogstwaarschijnlijk denk jij direct het volgende: ‘een likje verf eroverheen en niemand ziet er iets van.’ Begrijpelijk, maar vaak niet nodig. Het verven zal hoogstwaarschijnlijk het zichtbare probleem wel oplossen, maar zal wel geld en tijd vergen. Er is gelukkig een gemakkelijkere oplossing om dit probleem aan te pakken. En dit middel heb jij waarschijnlijk al tijden in huis staan: bleek. Op deze manier kan het soms al snel en eenvoudig worden opgelost.

Hoe gebruik ik het?

Het is onverstandig om het bleek direct op de muur aan te brengen. Maak gebruik van een emmer om het bleek te mixen met water. Hierbij is het verstandig het emmertje water te mixen met circa tien procent bleekmiddel om het gewenste effect te behalen. Deze mix kun je met een doek of spons aanbrengen op de vlek. Vervolgens zal het circa een à twee dagen duren tot de volledige vlek is verdwenen. 

Oudere vlekken?

Indien er sprake is van oudere vlekken kan het gebruik van een schimmelverwijderaar ook nuttig zijn. Dit middel is in vrijwel iedere winkel te verkrijgen en gemakkelijk in gebruik te stellen. Daarbij is het, net zoals bij het bleekmiddel, verstandig om je handen, je ogen, de omliggende muren en de vloer te beschermen. Hiermee kan verdere schade voorkomen worden. Dit is erg belangrijk om de schade te beperken.