Sta je letterlijk en figuurlijk voor een dichte deur? Of heb je al een tijdje problemen met het slot van je deur? Veel mensen proberen het probleem eerst zelf op te lossen, maar dit maakt het in sommige gevallen alleen maar erger. Een slotenmaker weet precies wat hij moet doen en zorgt ervoor dat het slot binnen de kortste keren weer goed werkt. Maar hoe berekent een slotenmaker zijn prijs eigenlijk? Je leest er hier alles over. 

Vraag altijd vooraf naar de kosten

Zoals je misschien wel weet zijn er een hoop onbetrouwbare slotenmakers actief. Deze hebben vaak geen certificaat en vragen een hoog bedrag voor een simpel klusje. Voordat je zomaar de eerste de beste slotenmaker inschakelt, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de website. Staat hier een Kvk-nummer op? Bekijk ook altijd de reviews voordat je met iemand in zee gaat.

Maar misschien wel het belangrijkste: vraag vooraf altijd naar de kosten. Een betrouwbare slotenmaker geeft je namelijk een prijsindicatie voordat hij/zij op locatie komt. 

Prijs is afhankelijk van de situatie

Een slotenmaker berekent zijn prijs aan de hand van een aantal verschillende factoren. De prijs is altijd afhankelijk van de situatie. Is bijvoorbeeld je sleutel afgebroken in het slot? Dan zullen de kosten natuurlijk een stuk lager zijn dan wanneer alle sloten in huis vervangen moeten worden. Je kunt van tevoren aangeven via de telefoon wat er moet gebeuren, maar de slotenmaker kan ook op locatie komen om ter plekke een prijsindicatie te geven. Houd bovendien ook rekening met reiskosten en bijvoorbeeld avond- en weekendtoeslagen.

Kosten van een spoedklus

Sta je voor een dichte deur in bijvoorbeeld Aalst en wil je zo snel mogelijk naar binnen? Dan kun je de spoedservice inschakelen. Dit betekent dat de slotenmaker in Aalst zo snel mogelijk op locatie komt om het probleem te verhelpen. Jouw klus heeft voorrang, maar hier betaal je ook voor. De kosten voor het inschakelen van de spoedservice liggen vaak een stuk hoger. Dus kan het nog even wachten? Dan kun je beter voor de normale service kiezen.