Een goede werkplek bevordert de kwaliteit van werken. Naast het feit dat het goed is om voor je medewerkers te zorgen, dien je ook rekening te houden met de Arbowet. Deze wet zorgt ervoor dat medewerkers altijd een veilige en gezonde werkplek hebben. Hiermee wordt voorkomen dat zij fysieke of mentale problemen oplopen.

locatie

Het creëren van een werkplek begint natuurlijk bij het kiezen van een geschikte bedrijfsruimte. Je hebt enorm veel verschillende panden. Stel jezelf dus een aantal vragen voordat je een pand kiest. Komen jouw medewerkers met de auto of het openbaar vervoer, pas de locatie hier dan op aan. Een goede verbinding en korte reistijd zorgen voor gemotiveerder personeel. Wil je samen met andere bedrijven in een pand zitten? Wat is het uitzicht vanuit het kantoor? Daarnaast moet je altijd voor ogen blijven houden welke werkzaamheden er in de ruimte verricht gaan worden. Kies een plek waar jij zelf ook zou willen werken.

 Ruimte

Het is belangrijk dat medewerkers voldoende ruimte hebben. Zet niet teveel medewerkers in één ruimte. Per medewerker zal je minimaal vier vierkante meter moeten rekenen. Uiteindelijk zal deze ruimte ervoor zorgen dat de arbeidsproductiviteit vooruit gaat. De hoeveelheid licht in een ruimte is erg belangrijk. Veel daglicht stimuleert je personeel. Hoe meer daglicht hoe beter. Zorg er vervolgens voor dat je door middel van licht ervoor zorg dat iedereen, gedurende de hele dag, voldoende licht heeft.

Goede meubels

Je personeel zit iedere dag veel in de kantoorruimte. Vooral bij een baan waar je veel moet zitten is het enorm belangrijk dat je goede kantoormeubelen neerzet voor je medewerkers. Denk hierbij een goed bureau, goed werkende computer en een goede stoel. Het is belangrijk dat je medewerkers op een correcte manier kunnen zitten. Het is natuurlijk belachelijk als je personeel rugklachten krijgt door de stoel die jij aanschaft. Er zijn speciale richtlijnen die je aan kunt houden om een goede zithouding te creëren. Neem de tijd om de werkplek van nieuwe medewerkers op maat af te stellen. Naast meubels moet je er voor zorgen dat je medewerkers niet beperkt door het ontbreken van producten. Hierbij kan je denken aan up-to-date software, boeken, kantoorartikelen enz. Dit zal onnodig irritaties opwekken.

Inrichting

Een inspiratieloze werkplek is een inspiratieloos personeel. Het inrichting van de kantoorruimte is de mogelijkheid om de identiteit van je bedrijf aan de medewerkers mee te geven. Het is aan te raden hier goed over na te denken en hiermee uit te pakken. Kies voor een inrichting die past bij de identiteit van je bedrijf. Het personeel zal de identiteit onbewust overnemen en dit uitdragen in hun werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *