Hoe groene aanslag verwijderen uit de tegels van de tuin?

Heb jij ook last van groene aanslag in uw tuin tussen de periode herfst en winter? Dan is dit de perfecte blog om erachter te komen hoe je er nou vanaf komt. Groene aanslag ontstaat door natuurlijke groei van algen. Door vallende bladeren, zaden en ander vuil komt er groene aanslag. Het komt vooral voor op plekken waar meer schaduw is. De aanslag die dan ontstaat ziet er niet uit en kan zelfs een beetje gevaarlijk zijn. Omdat de oppervlakte dan glad wordt op de plekken van aanslag. Daarom zullen we nu methodes bespreken om groene aanslag tegen te gaan. De tips zijn gegeven door een hovenier in Almere

Methodes om groene aanslag te verwijderen

Er zijn veel verschillende manieren om groene aanslag tegen te gaan. Wat veel mensen doen is op een markt speciale reiniger te halen. Dit soort speciale reinigers zijn speciaal gemaakt om groene aanslag te bestrijden. Ze komen in twee vormen: de eerste is in poedervorm en de tweede is een vloeistof. Verder kan je ook zand gebruiken. Door middel van droog zand op de aanslag te strooien en daarna met een bezem borstelen zal het zand de aanslag weghalen. Na het borstelen moet je het zand weghalen en water afspoelen. Azijn kan ook helpen.

Preventie van groene aanslag 

Je kan wel steeds groene aanslag lopen verwijderen maar dat is alleen het gevolg. We moeten de oorzaak oplossen, zodat we het kunnen voorkomen in de toekomst. Maar hoe moet dat precies? De logische methode om aanslag te vermijden is om regelmatig je tuin schoon te maken. Daarnaast kan je ook anti-algenmiddelen kopen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar maar één ding is zeker: ze werken allemaal. Ook kunt u een speciale coating kopen. De coatings kan je op je tegels aanbrengen ter preventie van groene aanslag. Wat ook handig zou zijn is om gevallen bladeren weg te halen. Omdat dat een voedingsbodem kan vormen voor de groene aanslag. 

Conclusie 

Groene aanslag wilt niemand hebben. Daarom moet je het vermijden en werken aan de oorzaak niet het gevolg. Er zijn genoeg verschillende soorten methodes om groene aanslag tegen te gaan en het te vermijden. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om het tegen te gaan en daarom raden wij aan om extra goed onderzoek te doen voor het begin. Maar door deze eenvoudige tips zult u goed op weg komen en genieten van een prachtige tuin.