Het beveiligen van een woning bestaat uit verschillende stappen. Vaak wordt de beveiliging opgebouwd met meerdere lagen. De eerste laag wordt gevormd door de sloten op ramen en deuren. Veel huishoudens kijken voornamelijk naar het slot op de voor- en achterdeur. Het beveiligen van ramen met een goed slot is echter minstens zo belangrijk. Een meerpuntsslot plaatsen is een van de opties die je hierbij hebt. Wat is het voordeel van zo’n meerpuntsslot? Welke voordelen biedt het ten opzichte van andere sloten? Kan ik dit type slot zelf plaatsen? In dit artikel vertelt een ervaren slotenmaker je hier meer over.

Voordelen van een meerpuntsslot

Het voornaamste voordeel van het gebruik van een meerpuntsslot, is het feit dat het een inbreker veel tijd zal kosten om de verschillende punten open te breken. Bij een klassiek slot is het voldoende om slechts het punt waar het slot verbonden is met de deurpost te forceren. Zoals de naam al doet vermoeden, geldt voor een meerpuntsslot dat dit op twee, drie of zelfs vier punten moet. Logischerwijs is een meerpuntsslot met vier contactpunten veiliger dan een model met twee contactpunten. Het is afhankelijk van de toepassing van een meerpuntsslot hoeveel contactpunten benodigd zijn.

Meerpuntsslot laten plaatsen op deuren

Laat je adviseren door een slotenmaker, wanneer je voornemens bent om meerpuntssloten te gaan gebruiken. Een slotenmaker kan je meer vertellen over de verschillende soorten sloten en het meest geschikte meerpuntsslot voor het doel waarmee je deze aanschaft. Zelf kun je kijken naar de SKG-rating van de sloten. SKG is een stichting die sloten een beoordeling van een, twee of drie sterren geeft. Des te meer sterren een slot krijgt, des te weerbaarder is deze tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Tegenwoordig zijn met name kerntrekken en de klopsleutelmethode populair onder inbrekers.