Ben jij net een bedrijf begonnen en ben je op zoek naar een bedrijfspand? Of misschien is de vloer van jouw bedrijf aan vervanging toe. Het kiezen van de juiste bedrijfsvloer kan lastig zijn, de vloer moet namelijk aan een aantal aspecten voldoen. Is het belangrijk dat de vloer praktisch is? Of hecht je veel waarde aan de uitstraling? In dit artikel delen wij drie tips met je die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste bedrijfsvloer.

De ondervloer is belangrijk

We beginnen bij het begin, dat is in dit geval het aanbrengen van een goede ondergrond. Met het hebben van een goede ondervloer leg je een goede basis. Vervolgens kan er namelijk een dekvloer of een toplaag op de vloer worden aangebracht. Een bedrijfsvloer bestaat in veel gevallen uit een cementgebonden vloer. Er zijn geen oneffenheden meer te vinden en dit zorgt ervoor dat de ondergrond egaal is. Pas als er een goede ondervloer is aangebracht, kan de uiteindelijke vloer gelegd worden.

Verschillende eigenschappen

Elke vloer heeft andere eigenschappen. Voordat je zomaar een vloer legt in jouw bedrijfspand is het belangrijk dat je weet aan welke eigenschappen de bedrijfsvloer moet voldoen.

  • Geluiddempend. In grote ruimtes kan het nogal gehorig zijn, daarom worden er vaak geluiddempende vloeren gelegd. Denk bijvoorbeeld aan kantoorruimtes.
  • Antislip. Vloeren die niet glad mogen zijn of dit niet mogen worden in combinatie met bijvoorbeeld water worden antislip vloeren genoemd. In de horeca of in kinderdagverblijven worden deze vloeren vaak toegepast.
  • Uitstraling. Niet alleen de praktische eigenschappen zijn van belang, ook wordt er veel waarde gehecht aan de uitstraling van de vloer. Bij sommige bedrijven minder dan bij andere, maar ook geluiddempende en antislip vloeren kunnen een stijlvolle uitstraling hebben.

Welke vloer?

Nu je weet welke eigenschappen voor de bedrijfsvloer van belang zijn, kan het shoppen beginnen. Je hebt de keuze uit veel verschillende materialen. In bedrijfspanden wordt er tegenwoordig vaak voor een gietvloer gekozen. Deze is niet alleen ontzettend strak en onderhoudsarm, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit. Neem eens een kijkje op Gietvloer.pro en laat je inspireren door de verschillende soorten gietvloeren. Succes bij het kiezen van jouw bedrijfsvloer!

Metatitel: 3 tips voor het kiezen van de juiste bedrijfsvloer
Metatekst: Het kiezen van een vloer kan lastig zijn, vooral voor je bedrijfspand. Lees hier drie tips voor het kiezen van de juiste bedrijfsvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *