Ben jij een ZZP’er en heb je zojuist een klus aangenomen? Dan is het handig om de klus goed van te voren in te plannen. Doordat je de klus goed voorbereidt, zal er tijdens de klus bijna niets mis kunnen gaan. Bij een zzp’er wordt dit dan ook wel projectmanagement genoemd. Bij een projectmanagement wordt er goed voorbereid, gepland, uitgevoerd, en afgerond. Hierdoor wordt het project snel  en professioneel afgerond.

Een project inplannen

Als je een project in wilt plannen, dan is het handig om een portfolio te maken. Zo zie je aan het eind van je project hoe je alles hebt aangepakt. Als er iets mis is gegaan, zal je hier de volgende keer op kunnen letten. Dit is erg gunstig om te doen als ZZP’er. Wil jij een portfolio maken? Dan kun je kijken voor een project portfolio management software. Hiermee heb je de mogelijkheid om een goed en sterke portfolio te maken. Werk je met meerdere mensen aan het project? Dan is het handig om samen gebruik te maken van de software. Daarmee werk je prettiger samen en ontdek je eerder fouten.

De planning en control cyclus volgen

Om je zo veel mogelijk aan de planning te houden, kun je het beste kijken naar de gehele cyclus die van belang is. Veel bedrijven en ook ZZP’ers maken gebruikt van de planning control cyclus. Met de planning control cyclus heb je namelijk de mogelijkheid om het project nauwkeurig te volgen fouten sne. te ontdekken. Hierdoor verloopt een project sneller en haal je er meer plezier uit. De planning en control cyclus kun je via het internet vinden. De kosten die hiervoor dient te maken, verdien je later dubbel en dwars terug dankzij het systeem.

Groeien tot een goede ZZP’er

Wil jij over een korte tijd een goede ZZP’er zijn? Dan is het handig om te kijken naar de verbeterpunten. Om de verbeterpunten te weten, dien je deze bij te houden. Het bijhouden van je verbeterpunten kun je via de planning en controlcyclus doen. Je kunt zelf bekijken waar jij je niet aan hebt gehouden waardoor en waar je dus nog meer aandacht aan moet besteden.

Mocht je van plan zijn om later personeel aan te nemen, dan weet je dankzij dit systeem precies waar er mogelijk fouten worden gemaakt. Je kunt het hiermee voor het personeel eenvoudiger maken en de inwerktijd verkleinen.

Een zzp’er worden, hoe doe je dat?

Ben je nog geen ZZP’er? Dan kun je jezelf bij de KVK aanmelden als ZZP’er. Als ZZP’er bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Je bent dus bij niemand in dienst, maar eigen baas.  Als ZZP’er verdien je over het algemeen meer dan wanneer je in loondienst bent. Dit komt doordat je als zzp’er ingehuurd wordt om een opdracht te maken. De KVK registratie wordt in het systeem gezet. Vanaf dit moment kun je een ZZP’er worden. Wel dien je er rekening mee te houden dat je zelf de boekhouding zou moeten doen.