Houten terrassen worden de laatste jaren steeds populairder, geheel logisch als je kijkt naar de vele voordelen dat een houten terras met zich meebrengt. Er is natuurlijk ook niets lekkerder als heerlijk in de zon genieten op je houten terras, voor veel mensen is dit het ultieme rustmoment in de tuin. Ook heeft een houten terras een mooie en natuurlijke uitstraling. Nog meer informatie over waarom een houten terras populair is? Bekijk de houten terras voor en nadelen.

Welke houtsoort voor mijn terras?

Het kiezen van een houtsoort is erg lastig op het moment dat je zelf over weinig kennis beschikt omtrent houtsoorten en de voor- en nadelen. Het is belangrijk om onder andere rekening te houden met deze factoren:

  • Duurzaamheid van het hout
  • Kwaliteit
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Stijfheid
  • Stabiliteit/stevigheid van het hout

En natuurlijk met het budget dat je beschikbaar hebt voor het terras. Een specialist in houten terrassen kan je adviseren over het beste hout. Zij hebben ervaring met alle houtsoorten en kunnen jou het beste adviseren.

Prijs houten terras

De prijs van een houten terras is natuurlijk erg verschillend. Het is onder andere afhankelijk van het oppervlak, houtsoort, materiaal en uurloon van de specialist. Indien je een houten terras laat aanleggen. De gemiddelde kosten voor een houten terras zijn €75 per vierkante meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *