Een veilig gevoel begint natuurlijk met een goed beveiligd huis. Er zijn genoeg manieren om jouw huis beter te beveiligen, maar waar begin je nu eigenlijk? En wat moet je precies beveiligen? Vaak denken we bij beveiliging meteen aan inbraakpreventie, maar er zijn natuurlijk veel meer aspecten waar je aan moet denken om zo veilig mogelijk te kunnen wonen. Daarom geven we je daarom een aantal handige tips waarmee jij jouw huis kunt beveiligen op het gebied van bliksem, brand en inbraak. 

Beveiligen tegen bliksem

Dit is dus zo’n aspect waarvan je denkt: “Nou inderdaad, daar had ik nog helemaal niet over nagedacht”. Blikseminslag kan voor enorme schade zorgen met zelfs een dodelijke afloop. We zijn het dan ook gelukkig allemaal eens over het feit dat we niet zonder professionele bliksembeveiliging kunnen als we onszelf en anderen om ons heen willen beschermen. Zeker met het veranderende klimaat waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Installatie van bliksembeveiliging kun je niet zelf doen, daar heb je echt professionele bedrijven voor nodig. De kosten? Dat is afhankelijk van de omtrek, hoogte en het soort dakbedekking van de woning.  

Beveiligen tegen brand

Een brand kan zich razendsnel verspreiden en we willen natuurlijk liever niet over de gevolgen nadenken. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je kunt voorkomen dat het brandalarm af zal gaan. De belangrijkste tip is misschien wel om de keuken niet te verlaten wanneer je aan het koken bent. Tijdens het koken ontstaan namelijk de meeste branden. Is er echt geen andere mogelijkheid en moet je echt de keuken verlaten? Zet dan een kookwekker aan als herinnering. Heb je een schoorsteen in huis? In een schoorsteen zit aanslag en die aanslag kan zorgen voor een schoorsteenbrand. Laat daarom één keer per jaar jouw schoorsteen vegen. En dan nog een veel gemaakte fout: laat je telefoon nooit ‘s nachts op. Je telefoon kan tijdens het opladen heet worden en in de brand vliegen met de grootste gevolgen vandien. 

Beveiligen tegen inbraak

Inbrekers hebben maar een aantal seconden nodig om jouw woning binnen te treden. Er zijn gelukkig een aantal manieren om de kans op inbraak te verkleinen. Is het buiten donker en ga je weg van huis? Zet dan altijd een lamp aan zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Sluit bovendien ramen en deuren altijd goed af wanneer je het huis verlaat. Heb je een achterom? Vergeet dan ook niet om deze altijd op slot te draaien. Soms horen we mensen ook wel eens zeggen dat ze de huissleutels verstoppen in een bloempot of onder de deurmat, omdat hun zoon of dochter de sleutels vergeten is. Super stom natuurlijk, want ook voor inbrekers is dit geen geheime verstopplek. 

Succes

We hopen dat je iets hebt aan onze tips om jouw huis extra te beveiligen en laat het ons ook weten als jij nog handige tips hebt!