De feestdagen staan weer voor de deur en de meeste mensen kunnen al niet meer wachten. Kerst staat dan ook voor leuke versiering, gezelligheid en presentjes. Dit is allemaal super leuk maar hoe kun je je woning kerst klaar maken? Hoe bereid je jezelf voor en hoe creëer je die echte kerstsfeer? Omdat je waarschijnlijk wel wat leuke kerst inspiratie kunt gebruiken om je voor te bereiden op de kerstdagen hebben wij een leuk artikel geschreven waarin we de leukste tips en trics onthullen. 

Een kerst thema

Je kunt natuurlijk meteen zonder plan gaan beginnen met het versieren van je woning. Echter is het slimmer om een thema te kiezen voordat je hieraan begint. Ga je bijvoorbeeld voor een thema in warmte tinten zoals bordeaurood, donker groen en kastanje bruin. Het belangrijkste is dat de woonkamer kerstklaar wordt gemaakt. Zeker als een verhuizer je net geholpen heeft en dit je eerste viering is in je nieuwe stulpje. Denk eraan om de kerstboom neer te zetten en om overal leuke lampjes en versiering op te hangen. Ook de andere kamers in huis kunnen omgetoverd worden tot een kerstachtige ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een mooi warm plaid over je bed leggen of leuke kerstlampjes door de hal heen hangen. Ook kun je mooie kaarsen op je nachtkastje zetten. Wat je verder zou kunnen doen is een mooie kerstkrans aan de voordeur hangen zodat visite op een leuke manier wordt verwelkomt. 

Een grote tafel vol kado’s

Wat er tijdens kerst zeker niet vergeten kan worden zijn al de leuke kerstkadootjes. Je kunt hier extra de nadruk op leggen door een tafel in te richten tot kadotafel. Kies een mooie grote houten tafel die warmte uitstraalt en waar alle leuke kado’s en kerstpakketten een plekje op kunnen krijgen. Ook kun je op deze tafel wat kerstversiering zoals kerstkransjes kunnen zetten zodat het er nog gezelliger uit komt te zien. Je kunt de tafel zo helemaal naar je eigen smaak aankleden. Doordat je de kadotafel al ver voor de kerstdagen neer kunt zetten kun je al genieten van de voorpret. Heel de familie zal dan watertandend zitten te wachten tot ze de kado’s eindelijk kunnen uitpakken. Heel fijn om op deze manier alvast de kerstsfeer naar binnen te kunnen brengen. 

Allemaal leuke kaarsen

Kaarsen zijn de ultieme sfeermakers en kun je daarom nooit genoeg hebben. Ook tijdens kerst kun je het beste zoveel mogelijk kaarsen in huis halen. Je kunt kaarsen kiezen in allerlei verschillende maten en kleuren. Je kunt dus voor kaarsen gaan die helemaal naar jouw smaak zijn. Kies voor een aantal kaarsen in hetzelfde thema of juist voor allemaal verschillende soorten kaarsen. Plaats de kaarsen in de woonkamer, de hal, de slaapkamer en zelfs op het toilet. Elke ruimte zal zo een leuke sfeer krijgen en op een leuke manier verlicht worden. 

Maak een statement

Tijdens kerst kun je alles uit de kast halen en helemaal los gaan. Ga dus voor een groot opvallend item dat je in je huis neer kunt zetten zodat het opvalt. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een grote kroonluchter of voor een kerstboom vol gekleurde lampjes en versiersels. Speel ook eens met het licht en creëer de fijnste sfeer die je je maar kunt bedenken. 

Breng de kerst in huis met bovengenoemde tips en geniet optimaal van deze fijne dagen.