Met de komst van de snijplotter wordt snijwerk een fluitje van een cent! Deze machine kan namelijk zoveel: van het uitsnijden van logo ontwerpen tot aan het beletteren van reclame-uitingen. Ontdek hier wat snij plotten nou eigenlijk is, wat je er allemaal mee kan en hoe je op de millimeter nauwkeurig met een snijplotter werk kan leveren voor jouw bedrijf.

Wat is snij plotten?

Snij plotten doe je met een snijplotter. Een snijplotter is een machine die ontwerpen, teksten en logo’s kan snijden uit verschillende materialen. Dit maakt het snijwerk voor jou gemakkelijker en sneller. Door het mogelijke gebruik van verschillende materialen, is het snij plotten zeer divers. Zo kan er stickerfolie, textielfolie, papier, karton en zelfs textiel gebruikt worden om te snijden.

Hoe werkt het?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te kiezen welk ontwerp je wilt gebruiken om te bewerken. Die kan vervolgens in de software die bij de plotter zit. Naast het ontwerp, is het materiaal dat je wilt snijden met de plotter ook zeer belangrijk. Afhankelijk van het type apparaat en het formaat, kun je allerlei materialen snijden.

Er is hiermee onwijs veel keuze. Vervolgens stel je de snijplotter in. Dit doe je aan de hand van het soort materiaal en vervolgens kan je beginnen met snijden. Na het snijden, verwijder je het overtollige materiaal en kan jij jouw ontwerp direct in gebruik nemen.

Wat kan je allemaal met een snijplotter?

Wat een snijplotter echt uniek maakt, is dat hij kan werken in grote formaten en op diverse materialen kan worden gebruikt. Veelgebruikte handelingen met een snijplotter zijn onder andere het maken van stickers en van bedrukte kleding. Hieronder een aantal voorbeelden van wat het apparaat allemaal kan:

  • Stickers maken zoals o.la. belettering voor reclameborden, muur, deur of raam
  • Papier of karton snijden voor o.a. doosjes, kaarten etc.
  • Textiel bedrukken, voor gesponsorde sportkleding of werkkleding

Door teksten of ontwerpen uit te snijden op bijv. zelfklevende vinylfolie kan je eenvoudig beletteringen maken voor op auto’s, motoren of reclameborden. Ook kunnen er dus muurstickers gemaakt worden of artikelen gepersonaliseerd.

Zelf kopen of uitbesteden?

Een professionele snijplotter kan het bewerken van artikelen een heel stuk gemakkelijker maken. Daarom kiezen veel bedrijven om hun producten te laten bewerken met een snijplotter. Wanneer je het professioneel laat uitbesteden, kan er precisie werk geleverd worden. In de praktijk wordt ook vaak gezien dat wanneer bedrijven zelf vaak een snijplotter nodig hebben, zij kiezen voor een goedkopere variant. Deze doet uiteraard wat er van zich wordt verwacht, echter wanneer je het laat uitbesteden dan kunnen er veel betere resultaten geleverd worden. Daarnaast kunnen producten dan in grote hoeveelheden bewerkt en geleverd worden. Daarom is het beter (en sneller) om het snij plotten aan een bedrijf uit te besteden.

Perfectie tot op de millimeter nauwkeurig

Wanneer je het snijplotter uitbesteed aan Marcol B.V. worden de gewenste producten tot in de kleinste details voor jou bewerkt. Hoe gedetailleerd het ontwerp ook is, er wordt maatwerk geleverd en er kunnen producten tot op 0,1 millimeter nauwkeurig bewerkt worden. Er wordt gestreefd naar perfectie.

De producten worden op een zorgvuldige en exacte manier gewerkt met de juiste moderne apparatuur en wordt voornamelijk ingezet voor het uitsnijden van schuim of rubber. Maar ook voor tapijt, kunststof, textiel of kevlar kan de snijplotter worden ingezet.