Planten kopen voor in huis of in een kantoorruimte heeft veel voordelen!

Stijlvolle en fleurige planten in jouw huis of op kantoor neerzetten, is een van de slimste dingen die je kunt doen. Het kopen van planten heeft namelijk een aantal interessante voordelen. Het is dan ook niet opmerkelijk dat steeds meer ondernemers, kantooreigenaren, maar natuurlijk ook particulieren kiezen voor het neerzetten van wat extra planten op strategische plekken. Maar waarom eigenlijk? Wat levert planten kopen je zoals op qua voordelen? Lees dit blog en je realiseert je hoe belangrijk planten kopen is om een fijn en gezond binnenklimaat te creëren. Waar je je ook bevindt!

1. Een gezondere lucht in huis of op kantoor

Het belangrijkste voordeel van het kopen van planten is dat je hiermee iets heel goeds doet voor de zuiverheid van de lucht in de ruimte waar de betreffende kamerplanten geplaatst worden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de lucht in woonkamers, kantoren en werkruimtes maar liefst 12 keer vuiler is dan de buitenlucht. Planten verversen de lucht en halen koolstofdioxide en vuil uit de luchtstroom, waardoor ze zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit. Of dat nu bij jou thuis is of op kantoor. Zorg er hierbij voor dat je bij het kopen van planten rekening houdt met maximaal tien meter ruimte per plant. Natuurlijk mag meer planten ook, maar deze afstand is het minimale om de lucht goed fris te houden.

2. Een betere akoestiek

Veel mensen weten niet dat planten kopen ook gunstig is voor de akoestiek in huis, in bedrijven en op kantoren. Plantenbladeren absorberen geluiden en houden deze vast. Als het dus rumoerig is, kun je een plant prima gebruiken om het geluid te dempen. Met name in werkkamers, op kantoor en in huizen in drukke woongebieden brengen planten dus mer rust en stilte!

3. Grote keuze qua soorten en formaten

Planten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor elk type interieur zijn wel plantensoorten te vinden die het plaatje visueel compleet maken. Zo kun je in Scandinavische interieurs kamerplanten gebruiken als de Asparagus, de vingerplant of een eucalyptus. In fleurige, exotische interieurs doen kamerplanten als areca’s, monstera’s, strelizia’s en alocacia’s het perfect. En zo kun je voor elk soort woonruimte wel en plant vinden die perfect staat en sfeerverhogend werkt!

4. Minder stress, meer ontspannen

Een van de belangrijkste pluspunten van planten is het stressverlagende en ontspannende effect dat ze op het menselijk brein uitoefenen. Planten hebben en rustgevende en kalmerende uitstraling, waardoor ze mensen in de ruimtes waarin de planten staan, kalmer en relaxter maken. Met name in stressvolle kantoren is de aanwezigheid van een of meer planten dan ook meer dan gewenst!

5. Planten zijn goed voor de arbeidslust en productiviteit

In aansluiting op de vorige punten die genoemd zijn, hebben planten ook een positief effect op de arbeidslust en productiviteit. Doordat planten zorgen voor een beter gemoed, verhogen ze de concentratie. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog en nemen de prestaties van werknemers toe!

6. Planten helpen tegen allergieën en verkoudheden

Planten zijn ook direct goed voor de menselijke gezondheid. Het blijkt uit onderzoek dat planten de kans op allergieën reduceren. Kinderen die vanaf jonge leeftijd in een huis hebben gewoond met planten, hebben op latere leeftijd minder last van allergieën. Voort zorgen planten voor en hogere luchtvochtigheid, wat gunstig is tegen verkoudheden en een pijnlijke keel. De kans daarop wordt door planten met zo’n 30 procent verkleint.