Een stelplaat kun je gebruiken om palen of staanders makkelijker op de betonpoeren te bevestigen. Betonpoeren worden gebruikt voor een stevige fundering van bijvoorbeeld schuttingen, veranda’s, pergola’s, buitenspeeltoestellen of schuren. Deze worden onder de bouwwerken geplaatst en het bouwwerk wordt er dan op bevestigt. Daarvoor heb je wel bevestigingsmateriaal nodig. Hierbij komt de stelplaat goed van pas. De stelplaat zorgt ervoor dat de staander of paal stevig met de betonpoer wordt verbonden. Het is verstandig een betonpoer te gebruiken voor je bouwwerken buiten omdat ze ervoor zorgen dat ok met een stevige wind je bouwwerk gewoon blijft staan, hierdoor gaat je bouwwerk ook een stuk langer mee.

Een stelplaat bevestigen

Een stelplaat is vrij eenvoudig te bevestigen. Ze zijn gemaakt van staal, wat erg stevig en duurzaam materiaal is. In het midden van het vierkante stalen plaatje zit een moet of tap. In de hoeken van het plaatje zitten gaten om zo met schroeven de stelplaat vast te zetten opeen paal. De betonpoeren zijn meestal voorzien van een draadeind of een schroefhuls zodat die in de moer of tap van het stelplaatje kan worden gedraaid. Dit is allemaal eenvoudig om zelf de monteren. Zorg er wel voor dat alles recht wordt gemonteerd zodat je bouwwerk niet scheef komt te staan. Op deze manier zit je betonpoer stevig aan je bouwwerk gemonteerd en staat je bouwwerk goed en stevig, waardoor het jarenlang mee kan gaan.

Stelplaat voor betonpoeren kopen

Je kunt online  eenvoudig een stelplaat voor betonpoeren kopen. Als je een betonpoer besteld kun je ook aanvinken of je er een draadeind, stelplaat, funderingstegel en snelcement bij wilt. Dit maakt het makkelijker om dat dus ook alle juiste benodigdheden voor betonpoeren gelijk in je winkelmandje te hebben. Ook zijn ze vaak los erbij te bestellen. Bij gespecialiseerde webshops en bouwmarkten hebben ze stelplaten in verschillende afmetingen zodat jij een stelplaat kan kiezen die bij je betonpoer past. Mocht je niet precies weten welke stelplaat je nodig hebt voor je betonpoer dan kun je altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Wij helpen je graag bij het meten van de breedte van de palen en welke stelplaat je daarbij nodig hebt.