Ben je van plan om op termijn een rolsteiger te kopen of te gaan huren? Er is veel keuze in het aanbod van rolsteigers. De meeste bedrijven proberen zich online te onderscheiden. Bedenk voor jezelf of het dan ook het je tijd en moeite waard is om naar een steigerwinkel te gaan.

Bedenk waar je een steiger voor gaat gebruiken!

Ga je een steiger kopen of huren voor je zaak of doe je dit particulier. Ga voor jezelf wel na waarvoor je het gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je met het steiger meerdere klussen kunt uitvoeren. Een rolsteiger is gemakkelijk verplaatsbaar, dus maak hier ook gebruik van! Bedenk je verder op wat voor locatie het steiger benodigd is. Sommige zijn uiteraard wat breder dan de andere. Niet alle steigers passen dan in een smal steegje, maar een brede steigers zijn weer veel stabieler dan de smalle steigers. Neem dit mee in je keuze voor het juiste rolsteiger.

Gemakkelijk en veilig opbouwen

Het opbouwen van een steiger is gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld. Er is bijvoorbeeld geen gereedschap voor nodig en je kunt het gemakkelijk in elkaar vastklikken. Bekijk dan ook goed de handleiding. In de nieuwe handleidingen zijn ook de nieuwste veiligheidsregels van toepassing. Dit zorgt ervoor dat je veilig en gemakkelijk je rolsteiger op kunt bouwen en daarnaast krijg je ook de inspectie niet op je dak als je iets verkeerd gedaan hebt. Voor de veiligheid is het ook van belang om in te schatten hoe hoog je precies met je rolsteiger aan de slag gaat. Is het namelijk zo dat je rolsteiger hoger dan 8 meter wordt dan moet het steiger verankert worden. Er is wel een uitzondering op. Wanneer je binnen werkt moet het steiger pas worden verankerd bij een hoogte van 12 meter of hoger.

Waterpas

Zorg ervoor dat je bij het opbouwen altijd een waterpas gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het steiger stabiel staat en geen rare dingen zal gaan doen en er zodoende veilig op gewerkt kan worden. Sommige steigers bezitten ook onderdelen die ervoor zorgen dat het steiger altijd waterpas staat. Het kan natuurlijk nooit kwaad om het te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *