Er zijn verschillende manieren om een woning te beveiligen tegen inbrekers. Belangrijk hierbij is dat zo’n beveiliging uit meerdere lagen zou moeten bestaan. De eerste laag wordt gevormd door het hang- en sluitwerk, de tweede door het alarmsysteem in huis en de derde door de beveiligingscamera’s buiten. Ook is het raadzaam om te kijken naar de inbraakmethodes die momenteel veel gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, waarbij geprobeerd wordt de cilinder uit het slot te trekken. In dit artikel vind je tips die je helpen om de beveiliging van je woning te verbeteren.

Tip 1: laat nieuw hang- en sluitwerk plaatsen

Een goede eerste stap is nieuw hang- en sluitwerk laten plaatsen. Kies voor de hulp van een slotenmaker, om je te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Het is verstandig om te kijken naar het type slot (bijzetslot of cilinderslot) en de beoordeling die het onafhankelijke SKG geeft aan een slot. Des te meer sterren (maximaal drie), des te beter is het slot bestand tegen de meest gebruikte inbraakmethodes.

Tip 2: hang camera’s op rond de woning

Om inbrekers op voorhand af te kunnen schrikken, is het verstandig om camera’s op te hangen. Onderscheid wordt gemaakt tussen de camera’s die in deurbellen geïntegreerd zitten, camera’s die daadwerkelijk beelden opnemen en zogenaamde dummycamera’s. Deze laatste categorie is het goedkoopst, maar neemt geen beelden op. Het schrikt inbrekers slechts af.

Tip 3: gebruik een alarmsysteem in huis

Tot slot is het verstandig om een alarmsysteem in huis te installeren. Mocht het een inbreker lukken om de deur te forceren, dan schrikt het alarmsysteem deze af. Je kunt een alarmsysteem naar eigen wens samenstellen. Combineer bijvoorbeeld een bewegingssensor met magneetcontacten. Ook bij het installeren van een alarmsysteem kan de hulp van een slotenmaker wenselijk zijn. De slotenmaker kan advies geven over de meest geschikte beveiligingscomponenten voor jouw woning.