Je staat op het punt om een deur af te hangen. Maar hoe werkt dit nu precies? En wat komt er allemaal bij kijken? Wanneer je een deur gaat afhangen is het belangrijk dat je de juiste tools gebruikt. In dit artikel leer je welke tools je nodig hebt en hoeje  de deur op de juiste manier kunt afhangen. We bespreken onder andere de voorbereiding die je moet treffen, welke materialen je nodig hebt en hoe je de deur eigenlijk moet afhangen. Als je deze tips opvolgt, hangt jouw deur straks precies zoals je wilt!

Tips voor het afhangen van deuren

Heb je nieuwe deuren gekocht en ben je van plan om ze zelf af te gaan hangen? Let dan op het volgende. Bij het afhangen van deuren is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Allereerst moet je de juiste maat deurkozijn kiezen. Het kozijn moet namelijk precies in het midden van de deuropening vallen.

Vervolgens is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kozijn stevig in het midden van de muur is bevestigd. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ankers gebruiken. Als je deuren gaat afhangen, is het ook belangrijk om na te denken over het soort beslag dat je gaat gebruiken. Je wilt namelijk voorkomen dat je later problemen ondervindt met open- en sluitende deuren. Tot slot is het zeker aan te raden om een professional in te schakelen als je twijfels hebt over het afhangen van een deur.

Inhangen

Om je deuren netjes af te hangen, is het belangrijk om ze eerst in te hangen. Als je de deuren niet inhangt, kunnen ze scheefhangend of ongelijk zijn, wat niet alleen onplezierig is om naar te kijken, maar het kan er ook voor zorgen dat je de deur moeilijk open of dicht kunt doen.

Hoe afhangen?

Het is het beste om twee personen te gebruiken bij het afhangen van deuren, zodat een persoon de deur kan vasthouden en de ander bovenaan kan werken. Als je eenmaal bovenaan bent, moet je ervoor zorgen dat de deur goed in het frame past. Als alles goed past, kun je verdergaan met het bevestigen van de bovenste scharnieren. Wanneer je klaar bent met het bevestigen van alle scharnieren, moet je controleren of de deur naar behoren werkt. We wensen je veel succes met het afhangen van je deuren!