Het verkopen van een kluswoning kan een lastige opgave zijn. Toekomstige eigenaren kunnen het compleet naar eigen smaak verbouwen en inrichten, wat een voordeel is. Maar, voor potentiële kopers is er ook één groot nadeel aan het kopen van een kluswoning: de kosten van het opknappen. Het kan daardoor aantrekkelijker zijn eerst de woning op te knappen voor u deze verkoopt. Daarvoor moet u echter wel over genoeg financiële middelen beschikken, en grote verbouwingen (zoals de keuken) zijn erg afhankelijk van smaak. Hierdoor is het niet altijd zeker dat het opknappen van de woning voor een hogere opbrengst zal zorgen. Hoe maakt u dan, zonder te verbouwen, de woning zo aantrekkelijk mogelijk voor potentiële kopers?

Meer licht

Simpele dingen als meer verlichting zouden al wonderen kunnen doen voor de woning. Ook het gebruik van lichte, neutrale kleuren op de muren, vloeren en het plafond kan zorgen voor een meer ruimtelijke uitstraling. Kleuren als (gebroken) wit of beige helpen namelijk met het weerkaatsen van daglicht. Daarnaast zouden grotere ingrepen, zoals het kappen van bomen die daglicht blokkeren, kunnen zorgen voor meer lichtinval.

Ingerichte plattegrond

Het kan voor mogelijke kopers moeilijk zijn om de potentie van een kluswoning te zien, omdat er vaak door gebreken heen gekeken moet worden. Daarnaast oogt een woning of ruimte vaak kleiner wanneer er geen meubels in staan. Iemand overtuigen dat uw woning veel potentie heeft, lukt vaak niet met alleen mooie woorden. Het kan daarom helpen om een ingerichte plattegrond te maken, zodat geïnteresseerden zich beter kunnen inbeelden hoe de ruimtes gebruikt en ingericht zouden kunnen worden.

Vergunningen aanvragen

Een andere optie is om verschillende vergunningen aan te vragen voor een verbouwing. Hierdoor weet de mogelijke koper exact wat er zou kunnen gebeuren aan het huis. Dit kan tijd schelen en het gemakkelijker voor de mogelijke koper maken om in te beelden wat er mogelijk is.

Huizenopkoper

Vindt u dit teveel tijd en moeite kosten, kan een huizenopkoper een idee zijn. Dit is een persoon of organisatie die huizen opkoopt, om vervolgens uit eigen bezit weer te verkopen. Huizenopkopers bieden een snelle oplossing voor huizenverkopers die geen geld of tijd willen steken in het verbouwen en opknappen van hun huis. Het verkoopproces verloopt hierdoor ook sneller, omdat u niet afhankelijk bent van potentiële kopers. Daarnaast weet u zeker dat uw woning verkocht wordt, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken of hoeft te wachten op de verkoop. Wilt u uw klushuis snel verkopen zonder het te verbouwen, kan het de moeite waard zijn om eens naar een huizenopkoper te kijken.