De woonkamer is misschien wel de ruimte in huis waar het meeste gebruikt van wordt gemaakt. Je zit er heelijk op de bank om televisie te kijken, je ontvangt er je gasten, je kinderen spelen er, je eet er, etc. Belangrijk is daarom om goed na te denken over hoe je deze ruimte inricht. Je wilt natuurlijk wel dat het er gezellig en huiselijk uitziet zodat je je ook echt thuis voelt in deze ruimte. Wellicht dat je wat nieuwe spulletjes nodig hebt om de sfeer af te maken. Om de grote goederen te laten bezorgen kan je een verhuizer inzetten. Wanneer je eenmaal alles in huis hebt kan je aan de slag met de inrichting. Om je hier een handje bij te helpen hebben wij voor jou 4 tips op een rijtje gezet waardoor jij van jouw woonkamer een gezelliger en huiselijke kamer kunt maken. 

Kussens op je bank

In een echt gezellige woonkamer liggen natuurlijk kussens op de bank. Kussens geven je woonkamer een knusse uitstraling en zijn makkelijk te matchen met elke interieurstijl. Je kunt kiezen voor kussens met grafische patronen, kussens in opvallende kleuren, kussens met dierenprintjes, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een kussen van. Kijk op wooninrichtingexpert.nl voor meer ideeën over hoe je de kamers in je huis beter kunt inrichten. Als de rest van je interieur al best vol is kun je het beste kussens in een rustige of egale kleur aanschaffen zodat de woonkamer er niet te rommelig uit komt te zien. Wanneer de rest van je interieur vrij strak en licht is kan het juist heel leuk zijn om te kiezen voor kussens met wat drukke patronen zoals strepen of leuke printjes. 

Geen rommel

Een gezellige woonkamer moet geen rommel zijn. Je woonkamer hoeft er natuurlijk niet zo uit te zien als in alle woonbladen, maar het zal wel een fijne sfeer uitstralen wanneer je de woonkamer binnenkomt en het ziet er netjes uit. Zo maak je deze belangrijk ruimte niet alleen gezellig voor jezelf, maar ook voor de rest van je gezin. Wanneer je kinderen hebt of een man of vrouw die het nog wel eens moeilijk kunnen vinden om hun troep op te ruimen dan is het belangrijk dat je hier bepaalde regels over instelt. Een zogenoemde gouden regel zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je geen ander speelgoed uit de kast mag pakken voordat je het andere hebt opgeruimd. Hierdoor leren kinderen dat ze moeten opruimen en hoef jij niet de halve dag achter iedereen aan te lopen om op te ruimen. 

Kaarsen en sfeerverlichting

Een ruimte wordt pas echt gezellig wanneer je kiest voor leuke sfeerverlichting. Ga voor een lang snoer met kleine lampjes die je aan de muren kunt hangen of kies voor mooie wandlampen die je kunt dimmen. Ook kaarsen zorgen er gegarandeerd voor dat een ruimte er gezellig en huiselijk uit komt te zien. Kies voor kaarsen op een mooi rond plateau of voor een grote kaarsenhouder. Bedenk wat er het beste past bij jouw interieur en pak helemaal uit. 

Een warm kleed

Een warm kleed voor de bank ziet er niet alleen erg decoratief uit, maar zorgt er ook nog eens voor dat je geen koude voeten krijgt. Kies voor een kleed van zachte haartjes of met mooie patroontjes. Bedenk welke kleur er het beste bij de rest van je interieur past en ben vooral niet bang dat het kleed te erg gaat opvallen. Dit is juist leuk en zal de woonkamer een knusse uitstraling geven.

Wij hopen dat je met behulp van bovenstaande tips je woonkamer om kunt toveren tot een knusse en gezellige ruimte. Bij vragen of adviezen kun je altijd contact met ons opnemen.