Je bent er over uit: een renovatie, dat is wat jouw trap nodig heeft! Een slimme keus, want met een traprenovatie verleng je de levensduur van je huidige trap en dus bespaar je een hoop geld door de aanschaf van een nieuwe trap nog even uit te stellen. Bij een traprenovatie heb je keuze uit een doe-het-zelf pakket of je laat het uitbesteden. Maar wat is nu eigenlijk beter en waarom zou je het uitbesteden? Het antwoord lees je in dit artikel.

Het doe-het-zelf pakket

Op het internet zijn veel doe-het-zelf pakketten te vinden. Het voordeel van deze pakketten is dat je niemand hoeft in te huren, waardoor je dus mooi wat geld bespaart. Met de doe-het-zelf pakketten ontvang je traptreden die je over de huidige traptreden plaatst. Dit noemen we ook wel overzettreden. In principe werken deze pakketten prima. Je zult wel goed moeten letten op het merk van het doe-het-zelf pakketten. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten doe-het-zelf pakketten in omloop waarbij de een makkelijker werkt dan de ander. Bij een doe-het-zelf pakket kun je kiezen uit overzettreden van hout, laminaat en PVC. Maar ook leer behoort tot de opties! 

Traprenovatie uitbesteden

Wil je het groter aanpakken en is er meer nodig dan alleen overzettreden? Dan is het een beter idee om de gehele traprenovatie uit te besteden aan de specialisten van TopTrap. Ook wanneer je zelf niet zo handig bent past uitbesteden waarschijnlijk beter bij je. Natuurlijk ben je veel meer geld kwijt wanneer je de renovatie aan een traprenovatie bedrijf uitbesteedt, maar je krijgt er ook meer voor terug. Zo hoef je zelf niks te doen, wordt de renovatie uitgevoerd door specialisten en kunnen zijn de conditie van de trap beoordelen. Eveneens geven ze tips hoe de trap nog meer verbeterd kan worden en ontvang je garantie over het geleverde werk.  

Welke optie past bij jou?

Ben je het uiterlijk van je huidige trap zat en ben je een beetje handig? Dan kun je prima voor het doe-het-zelf pakket kiezen. Wanneer je een uitgebreide renovatie nodig hebt, zoals overzettreden, dan schakel je een traprenovatie bedrijf in. Ook wanneer je van jezelf denkt dat je niet zo handig bent is het beter om voor specialisten te kiezen. Dan weet je zeker dat er weinig fout kan gaan.