Een nieuwe garagedeur kan vrij kostbaar zijn en duizenden euro’s kosten. Zeker als je kiest voor een openslaande garagedeur van hout. Het is dan ook niet voor niets dat je op websites als Marktplaats vele tweedehands garagedeuren kunt vinden. Maar de vraag is of het verstandig is om een tweedehands garagedeur te kopen. In principe is dat een prima idee, mits je op de juiste aandachtspunten let. In dit artikel vertellen we je welke aandachtspunten dat zijn.

De garagedeur onderdelen

Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer je een tweedehands garagedeur gaat kopen is het belangrijk om de conditie van de garagedeur onderdelen te beoordelen. Een lastige zaak, zeker als je niet technisch onderlegd bent. De garagedeur onderdelen zorgen er namelijk voor dat de garagedeur functioneert en dat dat op een veilige manier gebeurt. 

Wanneer je dus een deur koopt waarvan de onderdelen versleten zijn loop je het risico op gevaarlijke situaties. Daar zit je niet op te wachten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor de zekerheid de onderdelen te laten vervangen. Een garagedeur specialist kan je hierin adviseren en in veel gevallen willen ze ook de onderdelen voor je bestellen.

De conditie van het deurblad

Het deurblad van een garagedeur kan tientallen jaren mooi blijven, mits je het goed onderhoud. Een slecht onderhouden deurblad herken je aan roestvorming. Let dus op dat de garagedeur die je wilt kopen geen roestvorming heeft. Wanneer je een garagedeur van hout wilt kopen is het belangrijk om te kijken of het hout niet rot is. Hout dat rot is kun je doorgaans met je hand indrukken.

De motor van de garagedeur

Wanneer je een elektrische garagedeur wilt kopen die tweedehands is, is het van belang om de motor van de garagedeur uit te proberen. Kijk of de Motor de garagedeur in een vloeiende beweging opent en of je geen vreemde geluiden hoort. Het is overigens geen ramp als de motor stuk is. Voor een paar honderd euro heb je een nieuwe motor voor een garagedeur die van topkwaliteit is.

De uitstraling van de garagedeur

Het laatste punt dat van belang is wanneer je een tweedehands garagedeur gaat kopen is dat je kijkt of de uitstraling van de garagedeur past bij de uitstraling van je woning. Past de kleur bijvoorbeeld bij de kleur van de gevel van je woning? En past het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt bij het totaalplaatje van je huis? Wanneer je bijvoorbeeld een landelijke woning hebt, is een garagedeur van hout vaak mooier dan een garagedeur van aluminium.

Wees alert op garagedeur aanbiedingen

Het kopen van een tweedehands garagedeur kan financieel interessant zijn. Maar wees je ervan bewust dat garagedeur bedrijven ook regelmatig scherpe aanbieding hebben voor nieuwe garagedeuren. Het prijsverschil tussen een tweedehands garagedeur en een nieuwe kan dan beperkt zijn, waardoor het interessanter kan zijn om een nieuwe garagedeur te kopen.

Kortom, neem de tijd om je te oriënteren en kijk ook even of je een mooie aanbieding kunt vinden voor een nieuwe garagedeur. Het zoeken naar een mooi aanbod kan zeker lonen!