Veiligheid en zekerheid met EKH.nl

Bij EKH.nl is uw veiligheid een zekerheid. Wij vinden het bij EKH belangrijk dat de hijs- en hef branche zo veilig mogelijk te werk kan gaan. Zwenkkranen, D-sluitingen en portaalkranen keuren wij met enige regelmaat net als uw andere hijs- en hefmiddelen. Op deze manier kunt u aan uw klanten laten zien dat veiligheid bij u en uw bedrijf op nummer één staat en dat u ook nog eens de veiligheid van uw medewerkers als prioriteit stelt. Door de ervaren keurmeesters van EKH bent u verzekerd van de juiste kennis wat betreft de hijs- en hefmiddelen gezien wij precies weten waar uw middelen aan moeten voldoen. Alle keurmeesters hebben een persoonlijke certificatie en een zware opleiding moeten afleggen waardoor hun deskundigheid aantoonbaar is én overigens ook blijft omdat de keurmeesters iedere vijf jaar opnieuw hun kwalificatie moeten verdienen.

Wat is EKH.nl?

EKH.nl is dé branchevereniging als het gaat om hijs- en hefmiddelen. EKH staat voor Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen en bestaat al sinds 1993 omdat wij het belangrijk vonden om een praktische invulling te geven aan de wet- en regelgeving omtrent hijsen en heffen in die tijd. Daarom hebben wij uitgebreide voorschriften opgesteld voor het werk en bestaan er nu zogenaamde keuring schema’s. Deze werkvoorschriften en keuring schema’s zijn volledig gebaseerd op de normen die zijn ontstaan uit onder andere de Machinerichtlijn en de Arbowet. Alleen op die manier kunnen wij de veiligheid van onze werknemers en klanten waarborgen. Naast onze keurmeesters van EKH hebben wij ook zeker een geschillencommissie en een waarborgcommissie waar u bij terecht kunt wanneer er bijvoorbeeld een middel is goedgekeurd en er toch helaas iets is misgegaan met het gereedschap.

Lid worden van EKH?

Ook u kunt ervoor kiezen om u aan te sluiten bij EKH Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen. Als u bij ons aansluit, zorgen wij ervoor dat al uw zorgen uit handen worden genomen. Wij helpen u als bedrijf om aan de wettelijke normen te voldoen omtrent hijs- en hefmiddelen zodat u zich op andere zaken van uw vak of bedrijf kunt richten. De rest kunt u aan onze keurmeesters overlaten. Kijk voor al uw mogelijkheden op onze website.