Voor als je een balkon hebt

Iedereen zonder een tuin zal dit kunnen beamen, namelijk dat een balkon dan écht een paradijsje moet zijn. Een plek waar je ’s ochtends een bakje koffie kunt drinken of met een bescheiden aantal vrienden een hapje kunt eten. Als je balkon daar niet geschikt voor is, maar je dat wel zou willen, is het renoveren ervan een heel goed idee. Dat is het trouwens ook als het wel ingericht is, een inspectie is nooit verkeerd.

Betoninspectie

Waar je op moet letten bij zo’n balkon renovatie? Allereerst en voornamelijk op de veiligheid van jezelf en de onderburen. Het betonnen plateau moet heel goed worden gecontroleerd op scheuren of andere mankementen die gevaarlijk zouden kunnen zijn. Je wilt niet met balkon en al op de benedenburen storten als ze gezellig koffie zitten te drinken. Als er sprake is van een dergelijke situatie, moet die zo snel mogelijk en op professionele wijze worden opgelost, om ongelukken te voorkomen.

Er een hekje voor steken

Wanneer het beton in orde is, mag je om je eigen veiligheid denken door een gedegen en stevig hekwerk aan te schaffen. Eentje waar je overheen kunt leunen zonder dat hij beweegt is wel zo goed voor je eigen gemoedsrust. Ook hierbij is het weer van belang dat het plaatsen ervan gebeurd door vakmensen, dit is bepaald geen doe-het-zelf-klus. Zorg ervoor dat je balkonreparatie door een professionele partij wordt uitgevoerd.

Knus balkon

Als het hele balkon nu toch onder handen wordt genomen, kun je daar net zo goed alles uithalen wat erin zit. Dit is bijvoorbeeld het perfecte moment om de stijl van je interieur door te trekken naar buiten. Zet wat gezellige stoelen en een tafeltje neer, uiteraard van materialen die tegen regen kunnen. Het hekje dat je net nieuw hebt laten zetten kan naar hartenlust versierd worden met planten, lichtjes of wat dan ook gewenst is. Wedden dat die koffie nu beter smaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *