Kalkzandsteen blokken zijn verrassend veelzijdig en ze kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van toepassingen. Ze zijn een uitstekende optie als je iets wilt bouwen dat zowel stevig als milieuvriendelijk is. Kalkzandsteen blokken hebben vele sterke punten en kalkzandsteenblokken bestel je hier, waaronder het zijn:

Bouwstenen

Kalkzandsteen is een andere populaire keuze voor het bouwen van muren. Ze bieden een enorm scala aan kleuren en texturen, en zijn in vergelijking met andere soorten baksteen uiterst duurzaam en gemakkelijk te bewerken.

Deze blokken zijn ook een favoriet als het gaat om vloeren, vanwege hun flexibiliteit in termen van ontwerp en installatie. Ze kunnen op de vloer worden gelegd in elk gewenst patroon of elke gewenste richting, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes die extra stabiliteit nodig hebben, zoals keukens waar waterschade een probleem is!

Met hun neutrale kleur zijn kalkzandstenen ook een uitstekend dakbedekkingsmateriaal. Deze blokken worden al sinds de oudheid gebruikt; ze zijn licht van gewicht, maar sterk genoeg om zelfs zware sneeuwval te weerstaan zonder te barsten of na verloop van tijd af te breken!

Tenslotte, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals klei (dat warmte beter absorbeert dan beton), biedt dit type baksteen niet alleen isolatie tegen koude temperaturen, maar helpt ook de energiekosten tijdens hete zomermaanden te verlagen door overtollig vocht in gebouwen te absorberen voordat het zichtbaar wordt door scheuren in vensterbanken of muren rond deuren die naar buiten leiden naar gangen in de open lucht.

Stille wanden

Kalkzandsteen wordt ook gebruikt om het lawaai te verminderen, vooral in de bouwsector. Zij zijn gebruikt als materiaal voor het maken van stille scheidingswanden. Stille wanden zijn een goede keuze voor geluidsreductie omdat zij geen geluid absorberen en geen stof of andere deeltjes opvangen. Kalkzandsteenblokken kunnen ook worden gebruikt voor het plafond van productiehallen, fabricagefaciliteiten, magazijnen en opslagruimten omdat zij geen stof opvangen.

Brandbeveiliging

Kalkzandsteen wordt vaak gebruikt bij de bouw van firewalls, muren die het interieur van een gebouw tegen brand beschermen. Brandmuren kunnen van vele materialen worden gemaakt, maar kalkzandsteenblokken zijn een van de meest gebruikte omdat zij niet duur zijn en gemakkelijk te installeren.

Waterbestendigheid

Het kalkzandsteenblok heeft veel verschillende eigenschappen die het nuttig maken in de bouw en constructie. Een daarvan is zijn waterbestendigheid, wat betekent dat het geen water of vocht opneemt een van de beste eigenschappen! Hierdoor is het zeer geschikt voor het tegenhouden van geluid, warmte en koude, en geluid in muren, vloeren en plafonds.

Eco-vriendelijkheid

Kalkzandsteen is ook milieuvriendelijk, omdat het kan worden gebruikt om huizen te bouwen die duurzamer zijn en een betere thermische isolatie hebben. Bovendien hebben kalkzandsteenblokken een lage waterabsorptie (ongeveer 6%), waardoor er geen grote hoeveelheden vers water nodig zijn om in het mengsel te worden gemengd, wat betekent dat er minder energie nodig is voor het mengen, transporteren en opslaan van water.

Omdat kalkzandsteenblokken worden gemaakt van natuurlijke materialen die geen kunstmatige toevoegingen vereisen, is het eindproduct 100% biologisch afbreekbaar. De verschillende eigenschappen van dit materiaal maken het ideaal voor gebruik als bouwmateriaal door architecten of huiseigenaren die hun ecologische voetafdruk willen minimaliseren en toch toegang willen hebben tot kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs.