Oké, dat is misschien niet helemaal het juiste woord, maar het maakt van jouw vertrek wel een plek waar je graag wilt komen en je nieuwe ‘wortels’ komen te liggen.

En bedenk, je moet jezelf ook voldoende water geven, anders gaan je oren slap hangen!

Goed, genoeg gelachen.

Je hebt besloten dat er flink wat aan jouw woning moet gebeuren om jezelf echt op je plek en gelukkig te voelen. Misschien gebeurt dat je wel vaker en dat is helemaal niet raar. Smaken verschillen en veranderen mettertijd. Bij de een sneller dan bij de ander. Denk aan je favoriete boeken, films en series. Naar wat je vroeger geboeid bekeek, beluisterde of las kijk je nu wellicht heel anders. En dat is bij je interieur niet anders. Jij verandert en je perspectief gaat daarin met je mee.

Laten we bij het begin beginnen. Je vloer. Heb je al enig idee waar die uit zal gaan bestaan?

Laminaat

Dit materiaal is nog altijd ongekend populair. Het bestaat meestal uit meerdere houtsoorten tegelijk, wat ook de kleur ervan bepaalt. Dit leidt ons er wel toe je met klem aan te raden je laminaat – of welke houten vloer dan ook – uit te kiezen in de winkel en niet vanuit een papieren of online catalogus. Dan kunnen er namelijk onaangename kleurverschillen optreden en loop je kans dat je niet blij zult zijn met het uiteindelijke resultaat.

Laminaat is heerlijk praktisch. Eenvoudig en betrekkelijk snel te leggen en in vele verschillende soorten verkrijgbaar. Maar besef wel dat de basis nog steeds hout is en dus krom kan trekken wanneer de luchtvochtigheid in een ruimte te hoog is. Wees echter gerust, er zijn ook watervaste varianten op de markt met een waterafstotende werking. En anders kun je kiezen uit een specifieke soort met een ontzettend dichte groef. Daarnaast heeft laminaat als voordeel dat je er geen krassen op krijgt.

Visgraat pvc

Niks is zo mooi als het ‘echte werk’ in tegenstelling tot namaak. Dat zijn we roerend met je eens. Maar alsnog heeft visgraat pvc wel een voordeel dat je bij echt hout niet terug zult vinden. Want het heeft naast dezelfde kleuren en structuren als biologisch materiaal ook nog eens een veel hogere duurzaamheid. Bovendien is neerleggen heel simpel en ook qua onderhoud heb je er eigenlijk helemaal geen kind aan. Hoe makkelijk wil je het hebben?

En da’s nog niet alles. We hebben je namelijk nog niet verteld dat pvc een aanzienlijke geluiddempende werking heeft. Rennende kinderen zijn opeens geen probleem meer! Of in ieder geval een stuk minder, dan.

Vinyl

Behalve op je platenspeler leg je vinyl ook op je vloer. De voordelen hiervan merk je onder andere in je portemonnee. Het is namelijk heel erg goed betaalbaar! Daarnaast kun je vinyl vloerbedekking kopen in zo’n beetje ieder design dat je maar wilt. Net als pvc is het heel gemakkelijk neer te leggen, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Daarnaast heeft vinyl een grote mate van vochtbestendigheid en voelt het comfortabel en warm aan.

Is jouw keuze al gemaakt?