Voor het uitvoeren van verschillende soorten werkzaamheden kan de hulp van een dakdekker wenselijk zijn. Een dakdekker inschakelen is bijvoorbeeld het overwegen waard, wanneer je de dakbedekking op het dak van je woning wilt laten vervangen. Tegenwoordig is onder meer een groene dakbedekking populair. Het voordeel van deze dakbedekking is de isolerende werking ervan. Zo blijft er meer warmte binnen je woning, dan wanneer je voor een bitumen dakbedekking kiest op een plat dak. Een dakdekker plaatst de nieuwe dakbedekking vaak niet alleen, maar kan je vooraf ook adviseren over de mogelijkheden die je hebt.

Dakdekker inschakelen voor onderhoud aan het dak

Een nieuwe dakbedekking aan laten brengen is vaak niet direct noodzakelijk. Een goede eerste stap is het laten onderhouden van de bestaande dakbedekking. In een bitumen dakbedekking kunnen kleine scheurtjes of gaatjes ontstaan. Ze zijn het gevolg van ouderdom, of bijvoorbeeld van takken die tegen de dakbedekking slaan. In beide gevallen is het dichtbranden van deze kleine beschadigingen noodzakelijk om lekkages onder de dakbedekking tegen te kunnen gaan. Lekkages zijn bijzonder vervelend, daar het tot houtrot in de houten constructie onder het dak kan leiden.

Advies over nieuwe dakbedekking

Eerder las je al dat een dakdekker advies kan geven over de verschillende soorten dakbedekking die tegenwoordig worden aangeboden. Kies je voor de klassieke bitumen dakbedekking, ga je voor een groen dak of wens je een dakbedekking van dakpannen? Het is afhankelijk van het type dak wat je hebt en de stijl van je woning, welke dakbedekking het meest geschikt is. Een dakdekker kan je ook meer vertellen over de levensduur en het benodigde onderhoud bij verschillende soorten dakbedekking. Denk aan het verschil tussen dakpannen en een rieten dak. Een rieten dak heeft veel meer onderhoud nodig en gaat minder lang mee.