Waar moet je op letten tijdens het uitkiezen van je laminaat?

Beeld je eens in; Je bent druk bezig in je verbouwing. Je wilt gewoon eens wat anders in je woonkamer en al meerdere malen ben je het internet over gestruind op zoek naar foto’s en inspiratie. Je hebt een mooi wit laminaat voor ogen en dit is wat het zou moeten worden. Alleen zo’n laminaatvloer met een authentieke kleur is toch vaak alleen maar in hogere prijzen verkrijgbaar? Maar een goedkopere variant, waarbij je vloer na één keer met de stoel schuiven versleten is, daar zit je ook niet op te wachten.

Zelfs al staan de meeste folders vol met hoge aanbiedingen; tegenwoordig hoeft het aanschaffen van goedkoop laminaat echt niet meer meteen te betekenen dat de kwaliteit niet is om over naar huis te schrijven. Zo bestaat er ook geen echte grens tussen wanneer het nu beter is een goedkope,- of duurdere laminaatvloer aan te schaffen. Wel zijn er natuurlijk een aantal punten waar je op kunt letten tijdens het uitkiezen van je vloer:

  • Dikte

Voor dit punt geldt; Hoe dikker, hoe steviger, maar vaak ook hoe meer je betaald. Tevens blijft je vloer wel langer behouden en zorgt het tegelijkertijd ook nog eens voor een betere isolatie. De meeste laminaatvloeren hebben een dikte van tussen de 6 en 12 centimeter. Houdt er rekening mee dat wanneer u zwaardere meubelen op de vloer wilt plaatsen een dikte van boven de 7 centimeter is aanbevolen.

  • Kwaliteitsklasse

Let op de gebruiksklasse. Dit houdt in; hoe dikker de toplaag, hoe sterker de vloer. Zo wordt deze minder snel beschadigd en is het dus erg gebruiksvriendelijk. De gebruiksklasse voor in huis wordt aangegeven door middel van AC1, AC2 en AC3. Hoe hoger de AC, des te beter in gebruik. In de meeste gevallen leidt dit wel tot een hogere prijs, maar de vloer blijft des te beter. 

  • Garantie

Dit punt is erg goed om op te letten! Let erop dat de fabrikant of winkelier een garantie aanbiedt. Dit houdt een goede service in en voorkomt dat wanneer de vloer te veel zou bubbelen of er ineens een stukje van afbreekt, je het voor de komende 10 jaar niet met een lelijke vloer hoeft te doen.

  • Online of offline

Ook dit wil nog wel eens een groot verschil geven in de prijs. Het online aanschaffen van een laminaatvloer is vaak goedkoper dan wanneer u deze aanschaft bij de specialist zelf. Dit komt doordat er vaak minder marge wordt gerekend, dan wanneer u de aankoop doet in de winkel. Vraag van te voren natuurlijk wel even een proefstaaltje aan, zodat u thuis kunt zien hoe de vloer met betrekking tot bijvoorbeeld zijn kleur oogt in de werkelijke omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *