Afzetlint houdt mensen niet tegen om een plek te betreden, maar het vormt een goede psychologische barrière rond een gebied dat niet betreden mag worden. Het afzetten van een gebied met afzetlint is snel dus erg handig als er geen tijd is om hekken te plaatsen. Hier lees je wanneer afzetlint een uitkomst biedt.

Hoe ziet afzetlint eruit?

Afzetlint staat ook wel bekend als waarschuwingslint of markeringslint. Het lint is rood en wit gekleurd. Het is ook verkrijgbaar in geel met bruin. Afzetlint wordt vaak gebruikt in de bouw- en agrarische sector, maar ook om tijdens evenementen en door de politie en de brandweer. Tijdens evenementen wordt afzetlint vaak gebruikt om een gebied aan te duiden of een route te markeren zodat bezoekersstromen in goede banen geleid kunnen worden. 

Gebruik door hulpdiensten

Ambulancepersoneel, de politie en de brandweer gebruikt afzetlinten in diverse situaties. Als er een dode is gevonden of een ongeluk is gebeurd wordt de plek vaak afgezet om publiek op afstand te houden of om ervoor te zorgen dat hulpdiensten hun werk op een goede manier kunnen uitvoeren. Rood wit lint zorgt ervoor dat omstanders het gebied niet betreden. 

Tijdens evenementen

Bij evenementen kan afzetlint gebruikt worden om bezoekersstromen te leiden. Het kan ook worden gebruikt om plekken te markeren waar bezoekers niet mogen komen. Een voordeel van afzetlint is dat het relatief goedkoop is. Het is daarnaast ook makkelijker in gebruik dan ijzeren hekken. Afzetlint is makkelijk aan te brengen en weegt niet veel. 

Bouwbedrijven

Ook in de bouwsector wordt afzetlint vaak gebruikt. Voor klussers en schilders en andere bouwlieden die vaak op steigers staan is afzetlint handig. Zo wordt voorkomen dat voorbijgangers bloot worden gesteld aan gevaarlijke plekken.  Ook op bouwbedrijven wordt afzetlint gebruikt. Bijvoorbeeld om pas ingezaaide akkers te beschermen.